foto: ekrānuzņēmums no video
Mūžībā devies Horvātijas basketbola leģenda Damirs Šolmans
Izcilais horvātu basketbolists Damirs Šolmans.
Sporta zvaigznes
2023. gada 2. maijs, 17:23

Mūžībā devies Horvātijas basketbola leģenda Damirs Šolmans

Jauns.lv/LETA

74 gadu vecumā miris izcilais horvātu basketbolists Damirs Šolmans, kurš Dienvidslāvijas izlases rindās divreiz kļuva par olimpisko vicečempionu un uzvarēja pasaules čempionātā, otrdien paziņoja Horvātijas Basketbola federācija (HKS)

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Splitas "Jugoplastika" spēlētājs un viens no Horvātijas "visvairāk trofejas ieguvušajiem basketbolistiem pēc ilgstošas slimības aizgājis mūžībā", teikts federācijas paziņojumā.

Zagrebā dzimušais Šolmans lielāko daļu savas spēlētāja karjeras pavadīja "Jugoplastika" komandā, spēlējot tajā no 1968. līdz 1983. gadam. Divas sezonas - no 1977. līdz 1979. gadam - viņš aizvadīja Itālijas klubā "Vigevano 1955".

Ar Dienvidslāvijas izlasi divus metrus garais basketbolists, kurš spēlēja vieglā uzbrucēja postenī, uzvarēja 1970. gada pasaules čempionātā, kā arī izcīnīja sudraba medaļas 1968. gada un 1976. gada olimpiskajās spēlēs.

Dienvidslāvijas izlases sastāvā viņš aizvadīja 226 spēles un guva 1785 punktus.

Pazīstams kā Misters Šolmans, pateicoties savām labajām manierēm un elegancei, Šolmans ar 5783 punktiem bija "Jugoplastika" labākais punktu guvējs, ziņo Horvātijas masu mediji.

Ar klubu, kas tagad saucas par "Split", viņš izcīnīja divus Dienvidslāvijas čempiona titulus un trīsreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā.