foto: ZUMAPRESS.com
"Real" un "AC Milan" iekļūst Čempionu līgas pusfinālā
"Real" izbraukumā ar 2:0 (0:0) bija pārāka par Londonas "Chelsea".
Futbols
2023. gada 19. aprīlis, 08:36

"Real" un "AC Milan" iekļūst Čempionu līgas pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Madrides "Real" un "AC Milan" futbolisti otrdien iekļuva UEFA Čempionu līgas pusfinālā.

"Real" izbraukumā ar 2:0 (0:0) bija pārāka par Londonas "Chelsea", divu spēļu summā uzvarot ar 4:0.

Abus vārtus 58. un 80.minūtē guva Rodrigu. Pirmo vārtu guvumā viņš pēc Vinisiusa Žuniora piespēles raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī, bet otro vārtu guvumā viņam pēc Federiko Valverdes piespēles atlika iesist bumbu tukšos vārtos.

Divu Itālijas A sērijas komandu duelī "AC Milan" viesos spēlēja 1:1 (1:0) ar "Napoli", divu spēļu summā ar 2:1 uzvarot Milānas klubam.

22.minūtē Olivjē Žirū nerealizēja 11 metru soda sitienu,s tika piešķirts par Māriu Rui pārkāpumu. Žirū sita vārtu labajā stūrī, taču mājinieku vārtsargs Alekss Merets atvairīja sitienu.

43.minūtē Žirū revanšējās, pēc Rafaela Leāna piespēles raidot bumbu vārtos no tuva attāluma.

Mājiniekiem cenšoties vismaz izlīdzināt rezultātu, Fikajo Tomori savā soda laukumā nospēlēja ar roku, taču mājinieks Hviča Kvarachelija ar sitienu vārtu kreisajā stūrī nespēja pārspēt viesu vārtsargu Maiku Menjo.

Mača kompensācijas laika trešajā minūtē gan mājinieks Viktors Osimhens pēc Džakomo Raspadori centrējuma ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī un panāca 1:1, taču divu spēļu summā nācās izstāties no sacensībām.

Trešdien notiks atlikušās ceturtdaļfināla spēles. Pirmajās cīņās Mančestras "City" ar 3:0 pieveica Minhenes "Bayern", bet Milānas "Inter" ar 2:0 guva panākumu pār Lisbonas "Benfica".

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Šosezon fināls notiks 10.jūnijā Stambulā.