foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Islanders" pārspēj "Canadiens" un pēdējie ielec Stenlija kausa izcīņas vilcienā
Ņujorkas "salinieku" līdzjutēji var līksmot
Hokejs
2023. gada 13. aprīlis, 08:36

"Islanders" pārspēj "Canadiens" un pēdējie ielec Stenlija kausa izcīņas vilcienā

Jauns.lv/LETA

Pēdējo ceļazīmi uz Stenlija kausa izcīņu trešdien izcīnīja Ņujorkas "Islanders" vienība, kas savā laukumā ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pieveica Monreālas "Canadiens" un Nacionālās hokeja līgas (NHL) Austrumu konferencē garantēja sev vismaz astoto vietu.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Broks Nelsons, bet pa reizei precīzi bija Hadsons Fašings un Anders Lī, "Islanders" pēc gada pārtraukuma atgriežoties Stenlija kausa izcīņā.

Pagājušajā sezonā Ņujorkas vienība "play off" neiekļuva un maijā darbu zaudēja galvenais treneris Barijs Trocs. Pēdējo piecu sezonu laikā "Islanders" izslēgšanas spēles sasnieguši četras reizes.

Kopumā "Islanders" 82 regulārā čempionāta mačos iekrāja 93 punktus, kas šobrīd ļauj atrasties Austrumu konferences septītajā vietā, taču vienību uz astoto pozīciju var nobīdīt Floridas "Panthers", kurai ceturtdien jāaizvada pēdējā spēle pret Karolīnas "Hurricanes".

"Panthers" kontā pašlaik ir 92 punkti. Uzvaras gadījumā Floridas vienība Stenlija kausa pirmajā kārtā tiksies tieši ar "Hurricanes", bet zaudējuma gadījumā samierināsies ar astoto vietu un spēlēs ar NHL regulārā čempionāta uzvarētāju Bostonas "Bruins".

Citā trešdienas mačā Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 2:5 (2:2, 0:3, 0:0) piekāpās Dalasas "Stars" vienībai.

Uzvarētāju rindās Vaiats Džonsons guva divus vārtus, ar 1+1 izcēlās Tailers Segins, pa vārtiem guva Džo Pavelskis un Rope Hincs, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Džeisons Robertsons. Mājinieku sastāvā precīzi bija Jakubs Vrāna un Roberts Tomass.

Dalasas komanda pēc panākuma ar 106 punktiem 81 mačā pakāpās uz pirmo pozīciju Centrālajā divīzijā, par punktu apsteidzot čempioni Kolorādo "Avalanche", kura aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Rietumu konferences kopvērtējumā dalasiešiem pašlaik trešā pozīcija.

Tikmēr "Blues" pirmo reizi pēdējo piecu sezonu laikā nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. 2018./2019. gada sezonas čempioni ar 81 punktu 81 spēlē ieņem tikai 11. vietu Rietumu konferencē.

Ar uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulāro čempionātu trešdien noslēdza Kalgari "Flames", kas pateicoties Ņikitas Zadorova trim gūtajiem vārtiem, ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) savā laukumā pārspēja Sanhosē "Sharks" vienību.

Zadorovam šis bija pirmais "hat trick" NHL karjerā.

Veiksmīga spēle arī "Flames" vārtsargam Dastinam Volfam, kurš savā debijas mačā NHL tika galā ar 23 no 24 metieniem un izcīnīja uzvaru. Pretējos vārtos Kāpo Kahkonens atvairīja 46 no 49 mājinieku raidījumiem.

"Flames" regulārā čempionāta 82 mačos izcīnīja 93 punktus, ar ko nepietika, lai kvalificētos Stenlija kausa izcīņai. Kalgari vienība Rietumu konferencē ierindojās devītajā vietā, no "play off" zonā esošās Vinipegas "Jets" atpaliekot par diviem punktiem. "Jets" gan vēl viena spēle jāaizvada.

"Sharks" ar 60 punktiem 81 mačā ieņem 14. vietu Rietumu konferencē un Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās ceturto gadu pēc kārtas.