foto: EFC
Paukotāja Sofija Prošina izcīna sudrabu U-17 Eiropas čempionātā
Sofija Prošina.
Citi sporta veidi
2023. gada 23. februāris, 12:51

Paukotāja Sofija Prošina izcīna sudrabu U-17 Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Latviešu paukotāja Sofija Prošina trešdiena Tallinā izcīnīja sudraba godalgu U-17 Eiropas čempionātā, portālam Jauns.lv pavēstīja Latvijas Paukošanas federācijā.

Latvijas izlases paukotāja Sofija Prošina Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā paukošanā ar špagu kadetiem vecuma grupā līdz 17 gadiem izcīnīja sudraba godalgu. izcīnīja. Cīņā par zelta nācās atzīt ukrainietes Emīlijas Konradas pārākumu ar rezultātu 6:15.

Sofijai izdevās pārliecinošs sacensību starts, apakšgrupā izcīnot piecas uzvaras un iekļūstot izslēgšanas kārtā ar septīto labāko rezultātu. Izslēgšanas cīņās sekoja panākumi pret Lietuvas, Rumānijas un Polijas sportistēm. Cīņā par iekļūšanu finālā Prošinai izdevās pieveikt vēl vienu Ukrainas pārstāvi Annu Maksimenko.

Sacensībās kopumāpiedalījās 99 sportistes.

Arī 2022. gadā Eiropas čempionātā kadetiem Sofija Prošina tika pie godalgas, toreiz Latvijas paukotāja izcīnīja bronzas medaļu.

Par sportistes parādīto sniegumu gandarīts bija arī viņas treneris Mihails Jefremenko: “Ar rezultātu esam apmierināti, strādājam pareizā virzienā. Viens no uzstādītajiem mērķiem ir sasniegts – ir izdevies izcīnīt augstāka kaluma medaļu. Tallinā vēl gatavojamies startam junioru konkurencē.  Pēc tam sāksim gatavoties startam junioru un kadetu pasaules čempionātā, bet šīs sezonas noslēgumā plānojam startēt Eiropas spēlēs jau pieaugušo konkurencē.”

Eiropas čempionāts paukošanā kadetiem un junioriem Tallinā norisinās no 21. līdz 28. februārim. Latviju sacensībās pārstāv 33 individuālie sportisti un 6 komandas.