foto: AP/Scanpix
Forsbergs, Kārlsons un Rānta atzīti par NHL aizvadītās nedēļas zvaigznēm
Sanhosē "Sharks" aizsargs Ēriks Kārlsons.
Hokejs
2023. gada 2. janvāris, 22:10

Forsbergs, Kārlsons un Rānta atzīti par NHL aizvadītās nedēļas zvaigznēm

Jauns.lv/LETA

Nešvilas "Predators" kreisais malējais uzbrucējs Filips Forsbergs, Sanhosē "Sharks" aizsargs Ēriks Kārlsons un Karolīnas "Hurricanes" vārtsargs Anti Rānta ir izpelnījušies Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju titulu.

Par pirmo zvaigzni atzīts Forsbergs, kurš trijās nedēļas spēlēs sakrāja līgā lielāko vārtu un rezultativitātes punktu skaitu, attiecīgi piecus un septiņus.

"Predators", kas šajā laikā svinēja vienu uzvaru, vienreiz zaudēja un reizi piekāpās pagarinājumā, ar 36 punktiem 35 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 11.vietu.

Uzbrucējs guva vārtus 2:3 zaudējumā Dalasas "Stars", kā arī divreiz sakrāja pa trim rezultativitātes punktiem uzvarā pār Anaheimas "Ducks" ar 6:1 un zaudējumā pagarinājumā Vegasas "Golden Knights", šajā mačā astoto reizi karjerā gūstot "hat-trick", kā arī sakrājot 500.punktu karjerā.

601 spēlē tā bija otrā reize, kad viņam izdevās gūt trīs rezultativitātes punktus divās spēlēs pēc kārtas.

28 gadus vecais Forsbergs, kurš 2021./2022.gada sezonā sasniedza karjeras rekordus gūtajos vārtos (42), rezultatīvajās piespēlēs (42) un punktos (84), šobrīd ar 35 spēlēs ir Nešvilas vienības līderis gūtajos vārtos (14) un punktos (32).

Par otro zvaigzni tika atzīts Kārlsons, kurš četrās spēlēs tika pie septiņām rezultatīvām piespēlēm, pagarinot savu rezultativitātes punktu sēriju līdz 13, šīs sērijas laikā sakrājot 21 (2+19) punktu.

Aizvadītajā nedēļā "haizivis" svinēja vienu uzvaru, kā arī piedzīvoja trīs zaudējumus, no kuriem vienu - papildlaikā.

32 gadus vecais Kārlsons, kuram tagad pieder Sanhosē komandas visu laiku garākā rezultativitātes punktu sērija, kļuva par sesto aizsargu līgas vēsturē ar rezultatīvu piespēļu sēriju vismaz 13 maču garumā.

Ar ar 40 rezultatīvām piespēlēm sezonas 39 spēlēs viņš dala pirmo vietu NHL, kā arī ir līgas aizsargu līderis gan vārtos (13), gan punktos (53).

Arī par trešo zvaigzni tika nosaukts Eiropas spēlētājs - somu vārtsargs Rānta, kurš sekmēja trīs "Hurricanes" uzvaras tikpat spēlēs, kā arī vidēji mačā savos vārtos ielaida vien 1,3 ripas un atvairīja 94,4 procentus metienu.

Savukārt "Hurricanes" ar bilanci 25-6-6 un 37 spēlēs sakrātiem 56 punktiem ir otrajā vietā līgā.

Klubs pagarināja savu uzvaru sēriju līdz 11 un punktu sēriju - līdz 17 spēlēm (15-0-2). Abi sasniegumi ir kluba rekordi.

Mačos pret Čikāgas "Blackhawks" un Floridas "Panthers" viņš atvairīja attiecīgi 24 un 19 pretinieku metienus, nosargājot savus vārtus neieņemtus, bet 5:4 uzvarā pēcspēles metienos pār Ņūdžersijas "Devils" ne reizi neļāva sevi pārspēt trijos pēcspēles metienos.

Pret "velniem" Rānta atkārtoja karjeras rekordu, svinot sesto uzvaru pēc kārtas.

33 gadus vecais Rānta šosezon ir piedalījies 15 spēlēs, sasniedzot bilanci 10-2-2, kā arī vidēji spēlē ielaižot savos vārtos 2,62 ripas un atvairot 89,7 procentus metienu.