Pasaules labākais vārtsargs argentīnietis Martiness pēc uzvaras samulsina ar divdomīgu žestu
foto: picture alliance / SvenSimon
Katarā argentīnietis Damjans Emiliano Martiness aizvadīja lielisku čempionātu un piesaistīja sev uzmanību arī uz apbalvošanas pjedestāla.
Futbols
2022. gada 19. decembrī, 09:04

Pasaules labākais vārtsargs argentīnietis Martiness pēc uzvaras samulsina ar divdomīgu žestu

Jauns.lv

Argentīnas futbola izlase vakar, 18. decembrī, pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 uzvarēja Franciju un kļuva par pasaules čempioni, un tas nebūtu varējis notikt bez izlases vārtsarga Damjana Emiliano Martinesa fantastiskās meistarības. Martiness pēc iespaidīgā snieguma tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Un, arī saņemot balvu, argentīnietis pārsteidza Kataru un visu pasauli.

Pasaules labākais vārtsargs argentīnietis Martines...

Kad finālspēlē Francija atspēlējās un lauza mača gaitu, Martiness ļoti veiksmīgi glāba vārtus no bīstamiem sitieniem, un papildlaikā viņš brīnumainā kārtā izglāba Argentīnas cerības uzvarēt. 

Pārsteidzošs bijis arī 30 gadu vecā Martinesa ceļš uz valsts futbola izlasi. Pieredzējušais futbolists Argentīnas valstsvienībā debitēja tikai pērn pēc tam, kad desmit gadus bija pavadījis uz Londonas "Arsenal" rezervistu soliņa, bet tad pārcēlās uz Birmingemas "Aston Villa" un beidzot tika pie iespējas iet laukumā regulāri.

Katarā Martiness aizvadīja lielisku čempionātu, tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu un piesaistīja sev uzmanību arī uz apbalvošanas pjedestāla.

Futbola fani Buenosairesas ielās priecājas par Argentīnas uzvaru Pasaules kausā

Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas ielas piepildīja gaviles pēc tam, kad valsts izlase dramatiskā finālmačā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 ...

Pieņemot Zelta cimdu, Martiness pieņēma apsveikumus no Francijas prezidenta Emanuela Makrona un citām prominencēm, un pēc tam samulsināja skatītājus un klātesošos, nodemonstrējot nepieklājīgu žestu. Tiesa, futbola cienītāju viedokļi par šo dalījās - vieni futbolista rīcību uzskatīja kā smieklīgu un izklaidējošu, bet citi kritizēja viņu par šādu uzvedību.

Daži fani minēja, ka ar šādu žestu Martiness varētu būt nosūtījis ziņu čempionāta rīkotājai Katarai, pret kuru turnīra laikā dažādos veidos protestējuši arī citi futbolisti.