foto: Canadian Press/Shutterstock/ Vida Press
Starptautiskā Peldēšanas federācija no nākamā gada būs zināma ar citu nosaukumu
Peldēšana sekos vieglatlētikas piemēram un atteiksies no abreviatūras nosaukumā.
Citi sporta veidi
2022. gada 12. decembris, 16:33

Starptautiskā Peldēšanas federācija no nākamā gada būs zināma ar citu nosaukumu

Jauns.lv/LETA

Starptautiskā Peldēšanas federācijas (FINA) balsojumā pirmdien tika nolemts, ka organizācija līdz ar sezonas pirmajām sacensībām 2023.gadā mainīs savu nosaukumu uz "World Aquatics".

FINA, kas ir organizācijas nosaukuma abreviatūra no franču valodas, norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, lai nosaukums spētu simbolizēt visus ūdens sporta veidus, ne tikai peldēšanu.

"Mūsdienās peldētāji ir tikai viena nozīmīga daļa no visas FINA kopienas. Mums vajadzēja nosaukumu, kas attēlotu visu FINA ģimeni," pēc ģenerālkongresa teica FINA prezidents Husains Al-Musalams. "Nekad nepieņemtu tik svarīgu lēmumu bez iepriekšējas konsultēšanās ar sportistiem."

Viņš atklāja, ka 70% no sportistiem, ar kuriem FINA prezidents bija runājis, atbildēja pozitīvi, atbalstot nosaukuma maiņu. "Daudzi no viņiem nevarēja pat atbildēt, ko īsti nozīmē FINA," piebilda prezidents.

Tāpat ģenerālkongresā tika nolemts, ka līdz ar 1.janvāri savu darbu sāks neatkarīga organizācija "Aquatics Integrity Unit", kuras uzdevums būs tikt galā arī ar antidopinga pārkāpumiem ūdens sporta veidos.