foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: poļu basketbola tiesnesis spēles laikā paliek bez zoba
Pjotrs Pastušaks tikko apjautis, ka zobu skaits mutē ir samazinājies.
Basketbols
2022. gada 23. novembris, 16:49

VIDEO: poļu basketbola tiesnesis spēles laikā paliek bez zoba

Jauns.lv

Eiropas otra prestižākā klubu basketbola turnīra “7DAYS” ULEB Eirokausa spēlē starp Lietuvas klubu Panevēžas “Lietkabelis” un Itālijas vienību Venēcijas “Umana Reyer” galvenais cietušais bija viens no mača arbitriem.

Itālijā notikušo spēli tiesāja latvietis Kristaps Konstantinovs, Niks van den Broeks no Beļģijas, bet galvenā arbitra loma bija uzticēta polim Pjotram Pastušakam, kuram arī spēles sākumā bija uzticēts mest strīda bumbu.

Venēcijas kluba centra spēlētājs Mičels Vats pēc augsta lēciena, krītot zemē, nejauši ar elkoni trāpīja Pastušakam. Vata nejaušais sitiens bija ar pamatīgu inerci, un mača arbitrs no tā palika bez zoba.

Tikko uzsāktā spēle nekavējoties tika apturēta uz dažām minūtēm, kamēr poļu tiesnesis atguvās pēc savainojuma. Vēlāk mačs varēja noritēt bez īpašiem starpgadījumiem.

Pašā spēlē “Umana Reyer” izcīnīja grūtu uzvaru ar 74:71. Tieši Vats uzvarētājiem mača rezultatīvākais dalībnieks ar 19 punktiem, bet 17 pievienoja Aleriks Frīmens, bet 14 Deriks Viliss, savukārt Lietuvas vienībai 25 punkti Džamelam Morisam, 16 – Benam Griciūna, bet 11 pieplusoja igaunis Kristiāns Kulamē.