foto: IMAGO/tennisphoto.de
Ostapenko Gvadalaharas "WTA 1000" turnīru sāks ar maču pret kādu no kvalifikācijas dalībniecēm
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2022. gada 16. oktobris, 13:57

Ostapenko Gvadalaharas "WTA 1000" turnīru sāks ar maču pret kādu no kvalifikācijas dalībniecēm

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Meksikā gaidāmo Gvadalaharas "WTA 1000" turnīru sāks ar maču pret kādu no kvalifikācijas dalībniecēm.

Sestdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 17.vietu un šajā turnīrā izsēta ar 12.numuru, pirmajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušu tenisisti vai kādu no laimīgajām zaudētājām.

Otrajā kārtā būs mačs ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 443.) vai kādu no kvalifikācijas dalībniecēm.

Pamatturnīrs Gvadalaharā sāksies pirmdien. Šīs WTA tūrē būs pēdējās sacensības pirms oktobra sākumā gaidāmā sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals".

Ostapenko sezonas rangā šobrīd ieņem 19.vietu un viņai ir niecīgas izredzes kvalificēties noslēguma turnīra vienspēlēm. Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas tenisiste kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku garantējušas vietu "WTA Finals" dubultspēļu sacensībās.

Iepriekšējais turnīrs Ostapenko bija mēneša sākumā notikušās Ostravas "WTA 500" sacensības, kurās viņa apstājās pirmajā kārtā.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā. Ostapenko šosezon uzvarējusi 29 no 47 aizvadītajām spēlēm.

Turnīrs Gvadalaharā norisinās ārā uz cietā seguma kortiem.