foto: EPA/Scanpix
Mākslas vingrotājai Polstjanajai, kurai ir arī Krievijas pilsonība, ar īpašu nosacījumu atļauj pasaules čempionātā pārstāvēt Latviju
19 gadus vecā mākslas vingrotāja Jeļizaveta Polstjanaja.
Citi sporta veidi
2022. gada 10. augusts, 10:46

Mākslas vingrotājai Polstjanajai, kurai ir arī Krievijas pilsonība, ar īpašu nosacījumu atļauj pasaules čempionātā pārstāvēt Latviju

Jauns.lv/LETA

Latvijas Vingrošanas federācija (LVF) ļauj mākslas vingrotājai Jeļizavetai Polstjanajai piedalīties pasaules čempionātā par personīgajiem līdzekļiem, liecina LVF publicētais paziņojums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrdien sportistei nosūtītajā vēstulē rakstīts, ka viņai nedēļas laikā ir jāinformē, vai piedalīsies augusta beigās Rumānijā gaidāmajā Pasaules Izaicinājuma kausā un septembra vidū Bulgārijā paredzētajā pasaules čempionātā.

LVF ģenerālsekretāre Natālija Prokofjeva aģentūrai LETA skaidroja, ka federācijai nav iespējams nodrošināt sportistes dalību sacensībās par organizācijas līdzekļiem, kas nav no valsts budžeta. Dalības izmaksas šobrīd ir grūti noteikt, taču tās varētu būt vairāki tūkstoši eiro.

Polstjanaja, kura 2018.gada aprīlī tika uzņemta Latvijas pilsonībā un kurai ir Latvijas un Krievijas dubultpilsonība, piektdien sociālajā vietnē "Instagram" apgalvoja, ka viņai liegts piedalīties šī gada pasaules čempionātā, kas septembra vidū norisināsies Bulgārijā. Sportiste pieļāva iespēju, ka jūnijā notikušais Eiropas čempionāts, iespējams, bijušas pēdējās sacensības viņas karjerā.

Skaidrojot plašāk savu paziņojumu, Polstjanaja aģentūrai LETA apgalvoja, ka viņai tikusi atsūtīta vēstule ultimatīvā formā - atteikties no Krievijas pilsonības un turpināt pārstāvēt Latviju vai arī viņa tikšot izslēgta no izlases. Sportiste arī saziņā ar Krievijas medijiem paziņoja, ka šādu uzstādījumu esot izvirzījusi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), bet vēstuli sūtījusi Latvijas Olimpiskā vienība (LOV).

Kā informēja LOK, LOV jūlija beigās LVF nosūtījusi vēstuli ar mērķi gūt informāciju par sportistes turpmākajiem plāniem attiecībā uz Krievijas pilsonības statusu. Sportisti, kuriem vienlaikus ar Latvijas ir arī Krievijas vai Baltkrievijas valsts piederības, nevar pretendēt uz Latvijas budžeta līdzekļiem, tai skaitā LOV finansējumu, tomēr, arī nesaņemot atbalstu no Latvijas budžeta līdzekļiem, viņiem netiek liegts pārstāvēt Latviju.

Polstjanaja iepriekš sacīja, ka atteikties no Krievijas pilsonības nevarot, jo Krievijā dzīvo sportistes ģimene, draugi un tuvākie.

19 gadus vecā Polstjanaja pērnā gada pasaules čempionātā izcīnīja 15. vietu daudzcīņā, bet šī gada Eiropas čempionātā viņa bija 12. pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās