foto: Instagram/ Slava Medvedenko
"Kāpēc man vajag šos gredzenus, ja tie vienkārši atrodas seifā?" - Medvedenko par lēmumu izsolīt savu NBA laikā iegūto dārgumu
Sporta zvaigznes
2022. gada 25. jūlijs, 22:59

"Kāpēc man vajag šos gredzenus, ja tie vienkārši atrodas seifā?" - Medvedenko par lēmumu izsolīt savu NBA laikā iegūto dārgumu

Jauns.lv

Bijušais Losandželosas "Lakers" spēlētājs Staņislavs Medvedenko nolēmis izsolē pārdot savus divus NBA čempionu gredzenus, lai savāktu naudu savai dzimtajai Ukrainai.

"Es izsolīšu savus divus čempionu gredzenus labdarībai. Tie man ir ļoti vērtīgi, bet tagad man svarīgāka ir Ukrainas uzvara un tas, ka bērni savu nākotni var saistīt ar Ukrainu," ar paziņojumu sociālajā vietnē "Instagram" klajā nācis Medvedenko.

Naudu no gredzenu pārdošanas, ko viņš nopelnīja, spēlējot kopā ar tādām leģendām kā Šakilu O'Nīlu un Kobi Braientu, viņš plāno izmantot, lai atbalstītu karā cietušos Ukrainas bērnus, palīdzot viņiem ar rehabilitāciju, kā arī atjaunojot kara plosītās valsts skolu sporta infrastruktūru un izveidojot sociālo sporta klubu tīklu.

"Mēs vēlamies atjaunot sporta zāles, jo Krievijas armija bombardējusi vairāk nekā simts skolas," telefonintervijā ziņu aģentūrai AP sacījis Medvedenko. "Mūsu valstij vajag daudz naudas, lai sakārtotu skolas. Sporta sporta zāles būs pēdējā vietā... Ukrainā mums ir ziema, un bērniem ir jāspēlējas iekšā."

Medvedenko, kurš NBA pavadīja 7 sezonas, nolēmis pārdot gredzenus pēc tam, kad pats bijis aculiecinieks Krievijas raķetēm. "Šajā brīdī es vienkārši nolēmu: "Kāpēc man vajag šos gredzenus, ja tie vienkārši atrodas manā seifā?"" sacīja Medvedenko. "Es saprotu, ka varu nomirt."

43 gadus vecais sportists kara laikā iesaistījies Ukrainas teritoriālajā aizsardzībā, bet aktīvā karadarbībā nav bijis iesaistīts.

Izsole notiks līdz 5. augustam. Tiek lēsts, ka abi gredzeni iekasēs vismaz 100 000 ASV dolāru (97 814 eiro).