Citi sporta veidi
2022. gada 5. jūlijs, 20:22

Neilandam 17.vieta "Tour de France" ceturtajā posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands otrdien izcīnīja 17.vietu un Toms Skujiņš bija 61.pozīcijā "Tour de France" ceturtajā posmā, kurā uzvarēja beļģis Vouts van Ārts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Dānijā pirmajiem trīs aizvadītajiem posmiem otrdien tūre turpinājās Francijas ziemeļos, kur riteņbraucēji veica 171,5 kilometrus no Denkerkas līdz Kalē, pārvarot sešus ceturtās kategorijas kāpumus.

Dienas atrāvienā bija divi riteņbraucēji - dānis Magnuss Korts ("EF Education-EasyPost"), kurš vismaz līdz septītajam posmam nodrošināja kalnu karaļa kreklu, un francūzis Antonī Peress ("Cofidis"). Pēdējo stundu vienvadībā bija Peress, bet arī viņš tika panākts.

Apmēram 12 kilometrus pirms finiša pēdējā kāpumā van Ārta pārstāvētā "Jumbo Visma" un brita Edama Jeitsa pārstāvētā "Ineos Grenadiers" strauji kāpināja tempu. Kopvērtējuma līderis van Ārts, kurš pirmajos trīs posmos samierinājās ar otrajām vietām, pirmais sasniedza noslēdzošā kāpuma smaili un pēdējos astoņus kilometrus veica vienatnē ar ātrumu 55 kilometri/stundā.

Van Ārts posmu beidza pēc distancē pavadītām četrām stundām vienas stundas un 36 minūtēm. Astoņas sekundes vēlāk finišēja lielā grupa, kurā pirmais bija uzvarētāja tautietis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"), bet otrais - viņa komandas biedrs, francūzis Kristofs Laports.

Lielajā grupā bija arī Neilands, kurš uzrādīja labāko rezultātu "Israel - Premier Tech" komandā, un arī Skujiņš ("Trek-Segafredo").

Kopvērtējuma līderis van Ārts tuvāko sekotāju, citu beļģi Īvsu Lampārtu ("Quick-Step Alpha Vinyl") apsteidz par 25 sekundēm, bet vēl septiņas sekundes atpaliek iepriekšējo divu tūru uzvarētājs, slovēnis Tadejs Pogačars (UAE). Skujiņš atpaliek vienu minūti un sešas sekundes, kas dod 20.vietu, bet Neilands ar divu minūšu un septiņu sekunžu deficītu ir 74.vietā.

Trešdien riteņbraucēji mēros 157 kilometrus no Lilles līdz Vallerai, veicot arī 20 kilometrus pa bruģa sekcijām, kas iekļautas slavenajā Parīzes-Rubē velobraucienā.

Skujiņam, kurš pārstāv "Trek - Segafredo" vienību, šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands "Israel - Premier Tech" komandas sastāvā otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Kopā velobraucienā būs 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās