foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: Āfrikas ekstravagance un glamūrs - kad sports satiek modi, rodas šedevrs
Modeļi modes šovā Durbanas Jūlija laikā.
Citi sporta veidi
2022. gada 2. jūlijs, 20:42

FOTO: Āfrikas ekstravagance un glamūrs - kad sports satiek modi, rodas šedevrs

Jauns.lv

Sestdien Dienvidāfrikas pilsētā Durbanā notiek slavenās zirgu skriešanās sacīkstes “Durban July” (Durbanas Jūlijs). Pēc divu gadu pauzes pasākums atkal ir sabiedrībai atvērts, un tas piesaistījis milzīgu apmeklētāju interesi.

Durbanas Jūlijs tiek dēvēts par lielākajām zirgu skriešanās sacensībām Āfrikā, tomēr daudzu acīs tas vairāk ir kā modes un glamūra pasākums, kurā var redzēt un atrādīt vietējo modes dizaineru svaigākos šedevrus. Savā ziņā ir velkamas paralēlas ar šobrīd Anglijā notiekošo Vimbldonas tenisa turnīru, kurā pulcējas sabiedrības krējums un pasākums uzskatāms par īstu modes un stila platformu, neraugoties uz stingrajiem etiķetes noteikumiem, ko pavada pasaules senāko tenisa sacensību statuss.

Durbanas Jūlijam, kas šī mēneša pirmajā sestdienā norisinās jau kopš 1897. gada, papildu šarmu piedod Āfrikas ekstravagance un valdzinājums. Šogad pasākums izraisījis īpašu ažiotāžu, jo pēdējos divus gadus Covid-19 pandēmijas dēļ tas noticis slēgtā formātā, bet tagad Dienvidāfrikas un pat visa kontinenta krējums vēlas sevi prezentēt.

Neredzētā Āfrika - 2022. gada Durbanas Jūlijs

Durbanas Jūlijs tiek dēvēts par lielākajām zirgu skriešanās sacensībām Āfrikā, tomēr daudzu acīs tas vairāk ir kā modes un glamūra ...

gallery icon
32

Durbanas pilsēta atrodas Indijas okeāna krastā un ir lielākā ostas pilsēta šī okeāna piekrastē. Durbanā ir jūtama gan Indijas, gan koloniālā ietekme. Pilsēta tiek dēvēta par Dienvidāfrikas karija galvaspilsētu. Daudzās aptaujās tā atzīta par ne vien labāko pilsētu dzīvošanai Dienvidāfrikā, bet arī visā Āfrikas kontinentā. Tā ir viena no visvairāk attīstītajām Āfrikas pilsētām. Tomēr pēdējā laikā Durbana piedzīvojusi grūtus laikus - pērn pilsētā norisinājās pamatīgi grautiņi pēc bijušā prezidenta Džeikoba Zumas aresta, bet šogad ostas pilsētu piemeklēja drausmīgi plūdi. Durbanas Jūlijs ir lieliska iespēja ekonomiskās situācijas uzlabošanai pilsētā.

Tēmas