Basketbols
2022. gada 24. aprīlis, 10:33

Bertānam viens punkts "Mavericks" zaudējumā "play-off" turnīra ceturtajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra spēlē guva vienu punktu, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" piedzīvojot zaudējumu.

"Mavericks" ar rezultātu 99:100 (23:24, 19:30, 39:24, 18:22) piekāpās Jūtas "Jazz", Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām mājiniekiem panākot neizšķirtu 2-2.

Bertāns laukumā bija vien trīs minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, realizējot vienu soda metienu. Viņš arī trīs reizes bija neprecīzs no trīs punktu līnijas, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi pazaudēja bumbu, sakrāja trīs personīgās piezīmes un noslēdza maču ar +/- rādītāju +1.

Dalasas vienībā pēc pirmo trīs "play-off" spēļu izlaišanas atgriezās Luka Dončičs, kurš, gūstot 30 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas, tomēr neglāba "Mavericks" no zaudējuma. Džeilens Bransons pievienoja 23 punktus.

"Jazz" uzvaru kaldināja Džordans Klārksons un Donovans Mičels, kuri guva attiecīgi 25 un 23 punktus, bet Rūdijs Gobērs, gūstot 17 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

Sērijas piektā spēle notiks pirmdien Dalasā.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz" svinēja par trīs panākumiem mazāk un bija pozīciju zemāk.