foto: LETA
Latvijas Hokeja federācija atbalsta Krievijas komandu izolēšanu no starptautiskām sacensībām
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.
Hokejs
2022. gada 27. februāris, 15:18

Latvijas Hokeja federācija atbalsta Krievijas komandu izolēšanu no starptautiskām sacensībām

Jauns.lv / LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) svētdien paziņoja, ka atbalsta Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības, tai skaitā arī no starptautiskā sporta.

LHF prezidents Aigars Kalvītis paziņojumā pauž kategorisku nosodījumu Krievijas agresijai Ukrainā, apdraudot tās suverenitāti un graujot Eiropas demokrātijas pamatvērtības.

"Latvijas Hokeja federācija solidāri atbalsta sankcijas un Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības dažādos veidos, tai skaitā, no starptautiskā sporta," teikts LHF paziņojumā. 

Federācija norāda, ka sporta arēnas ir skatuves cilvēcisko un demokrātisko pamatvērtību sludināšanai visā pasaulē. 

"Suverēns miers ir neaizskarams un neapšaubāms – savstarpējai pretstāvei starp valstīm ir jāpaliek tikai sporta arēnās," uzsvērts paziņojumā.

Latvijas hokeja izlase neaizvadīs divas paredzētās pārbaudes spēles Rīgā ar Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) komandu un Baltkrievijas hokeja izlasi pirms Somijā plānotā 2022.gada pasaules čempionāta.

LHF kopīgā iniciatīvā ar citām pasaules hokeja federācijām vērsīsies Starptautiskajā Ledus hokeja federācijā (IIHF) ar aicinājumu apturēt Krievijas hokeja federācijas un Baltkrievijas hokeja federācijas dalību IIHF, vienlaikus arī atstādinot visas ietekmīgās Krievijas un Baltkrievijas amatpersonas no darba IIHF padomē, komitejās un citās struktūrās.

Jau ziņots, ka Norvēģijas Olimpiskā un paralimpiskā komiteja un sporta veidu konfederācija (NIF) ierosinājusi aizliegt sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas piedalīties starptautiskās sacensībās, kā arī atstādināt no amata starptautiskajās sporta veidu federācijās abu šo valstu amatpersonas.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) paudusi atbalstu šai ierosmei. LOK arī aicina Latvijas sportistus nepiedalīties pasākumos Krievijā un norobežoties no Krievijas sporta organizācijām.