Sporta zvaigznes
2022. gada 28. janvāris, 07:17

VIDEO: Ceļš uz olimpiskajām spēlēm. Aparjodu ģimene – kamaniņu dinastija

Jauns.lv

Kā allaž renes sportisti ir viena no Latvijas olimpiskajām cerībām, ko apliecina arī sezonas rezultāti. Līdz ar citiem olimpiskajām spēlēm Pekinā gatavojas Aparjodu dinastijas pārstāvji Kendija un Kristers.

Kendijas un Kristera Aparjodu olimpiskais ceļš sākās pie treneres un mammas Aivas Aparjodes, kura sportistes karjeras laikā arī piedalījusies olimpiskajās spēlēs. Sākums gan nav bijis tik olimpisks, kā varētu domāt. Mazais Kristers pēc pirmajiem nobraucieniem apraudājies un atteicies to darīt vēl kādreiz, arī Kendija, kura gan kamaniņas pamēģinājusi jau gandrīz pusaudža gados, sākumā baidījusies. Tomēr bailes pārvarētas, virsroku ņēmis azarts un adrenalīns, ko sniedz ātrums un vēlme uzvarēt.

Aiva atzīst, ka bērnu startus neskatās – nervi netur. Noskatās pēc tam, kad zināms rezultāts, veiksmīgākos pat vairākas reizes. Aparjodu ģimenei ir savs “WhatsApp” čatiņš, kurā pēc sacensībām apspriež startus. Tiesa gan, bērni vecākus uzklausa, bet nu jau paši lieli un zina, kā jādara.

Intervijā ar Aparjodu ģimeni uzzini arī, kā olimpieši gatavojas sacensībām, ko darīs, ja kāds no viņiem iegūs olimpiskās medaļas, un atbildes uz citiem jautājumiem.

Turam īkšķus par savējiem