Cilvēki pat koku galotnēs! Divi miljoni līksmo par "Warriors" uzvaru. FOTO
Goldensteitas "Warriors" galvenais panākumu kaldinātājs Stīvens Karijs parādes laikā bija kopā ar savu sievu Aiešu un meitu Raileriju.
Basketbols
2015. gada 20. jūnijs, 13:15

Cilvēki pat koku galotnēs! Divi miljoni līksmo par "Warriors" uzvaru. FOTO

Jauns.lv

Goldensteitas "Warriors" komandai svinot pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu titulu 40 gadu laikā, piektdien notikušajā parādē piedalījās aptuveni divi miljoni cilvēki.

Šī sezona "Warriors" komandai bija ļoti sekmīga, jo, ieskaitot 16 panākumus izslēgšanas turnīrā, kopā tika svinētas 83 uzvaras. Finālsērijā "Warriors" ar 4-2 pārspēja līgas superzvaigznes Lebrona Džeimsa pārstāvēto Klīvlendas "Cavaliers" vienību, iegūstot pirmo titulu kopš 1975.gada.

Zīmīgi, ka sezonas laikā vairāk uzvaru spējusi gūt vienīgi Čikāgas "Bulls" komanda ar Maiklu Džordanu priekšgalā - 1995./96. un 1996./97.gadu sezonās.

"Mums bija mērķis," "Warriors" līdzīpašnieks Džo Leikobs pauda pūlim. "Mēs vēlējāmies būt pasaules čempioni un mēs esam. Tas nebija nejauši un tas nebūs nejauši, kad paveiksim to vēlreiz."

Daudzie skatītāji parādes laikā visskaļākās ovācijas veltīja līgas regulārās sezonas vērtīgākajam spēlētājam Stīvenam Karijam un izslēgšanas turnīrā par vērtīgāko atzītajam Andrē Igudalam.

Zīmīgi, ka "Warriors" komandas galvenais treneris Stīvs Kerrs kļuva vien par sesto cilvēku, kurš līgā triumfējis gan kā spēlētājs, gan treneris. Kā spēlētājs viņš piecas reizes čempionātā uzvarēja ar "Bulls" vienību. Uzrunā Kerrs jokoja par savu ietekmi.

"Paskatījos uz sastāvu un nodomāju, ka man veicams liels darbs," smīnot pauda speciālists. "Ne pārāk daudz talanta, slikta metienu precizitāte, ne pārāk liela daudzpusība. Turklāt, slikts raksturs."

"Warriors" komanda līgas finālu sasniedza pirmoreiz kopš 1975.gada, kad arī izcīnīja pēdējo titulu. Iepriekš šī komanda pie titula bija tikusi arī 1947. un 1956.gadā. Pirmie divi čempionu kausi tika izcīnīti, kad klubs vēl spēlēja Filadelfijā.

Pērn par NBA čempioni tika kronēta Sanantonio "Spurs" vienība, kas finālā ar 4-1 pieveica tobrīd Džeimsa pārstāvēto Maiami "Heat".

LETA / Foto: EPA/LETA