foto: Nikola Krstic/Shutterstock/ Vida Press
Rodionu Kurucu piesauc kā basketbola sezonas pirmās puses lielāko vilšanos
Rodiona Kuruca pieticīgajam sniegumam sezonas sākumā ir arī likumsakarīgi izskaidrojumi - savainojumi, saslimšana, pāreja no NBA no Eiropas basketbolu -, tomēr Belgradas klubā noteikti no viņa sagaida vairāk.
Basketbols
2022. gada 19. janvāris, 05:51

Rodionu Kurucu piesauc kā basketbola sezonas pirmās puses lielāko vilšanos

Jauns.lv

Ne pārāk glaimojoši par Latvijas izlases basketbolistu ar vēl nesenu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pierakstu Rodionu Kurucu izteikušies divi pazīstami Eiropas basketbola pārzinātāji – Jorgioss Kiriakidis un lietuvietis Donats Urbons.

Vienā no Eiropas prestižākajām basketbola aprakstošajām mājaslapām Basketnews.com trīs eksperti, Urbons, Kiriakidis un itālis Orasio Frančesko Kauči ierasti apskata Eiropas prestižākajā klubu basketbola turnīrā - ULEB Eirolīgā notikušo, bet šoreiz viņi savu viedokli izsaka par līmenī zemākajās – ULEB Eirokausa sacensībās.

Groza bumbas eksperti izteica domas par patīkamāko pārsteigumu, lielāko vilšanos un viņuprāt vērtīgāko spēlētāju (MVP), kura balvu pagaidām sūta Krasnodaru “Lokomotiv Kubaņ” komandas spēlētājiem – itālis un grieķis to atvēl Džonatanam Motlijam, bet lietuvietis – sacensību šā brīža rezultatīvākajam spēlētājam Ērikam Makolumam.

Par patīkamāko pārsteigumu Kiriakidis un Kauči nodēvē Aleksandra Džikiča vadīto Podgoricas “Budučnostj” komandu un tās līderus Džastinu Kobsu, Viliju Rīdu, Džeikobu Vailiju un Denisu Sīliju. Savukārt Urbons, protams, slavē savus tautiešus Kaspara Bērziņa pārstāvēto Panevēžas “Lietkabeli” un tās uzbrukuma līderi Gediminu Oreliku, kurš ātri atgūstas pēc smagas ceļgala traumas, palīdzot komandai būt negaidīti konkurētspējīgai ļoti augstā līmenī.

Savukārt Latvijas un precīzāk Rodiona Kuruca vārds diemžēl tiek piesaukts pašā nepatīkamākajā kategorijā – lielākā vilšanās. Itāļu apskatniekam likumsakarīgi sāp viņa dzimtenes komandu – Boloņas “Virtus” un Venēcijas “Umana Reyer” blāvais sniegums.

Tikmēr Urbons un Kiriakidis vienprātīgi piesauc Rodionu Kurucu, kurš no NBA uz Belgradas “Partizan” pie titulētā trenera Žeļko Obradoviča pārcēlās kā viens no potenciālajiem līderiem – kā spēlētājs, kurš ar savu atlētiskumu un aizsardzību iedotu komandai vēl lielāku jaudu, tomēr patiesībā sešos mačos latvietis guvis kopā vien 21 punktu.

Kurucs kopā ar Alenu Smailagiču tika gaidīti kā potenciālie Serbijas kluba, kas neslēpj vēlmi triumfēt ULEB Eirokausā un kvalificēties Eirolīgai, līderi. Par Kurucu divus gadus jaunākais un arī NBA rūdījumu jau iekrājušais Smailagičs tāds noteikti, bet no Rodiona gadījumā vienīgais pozitīvais ir tas, ka viņš savai komandai ir atstājis vēl pamatīgu vietu izaugsmei. Jādomā, ka visi Latvijas basketbola līdzjutēji tieši uz to arī cer.