foto: AFP/Scanpix
Breidons Koburns paziņo par NHL karjeras beigām
Ņujorkas "Islanders" bija pēdējais NHL klubs, kuru rindās laukumā devās Breidons Koburns.
Hokejs
2021. gada 13. novembris, 23:53

Breidons Koburns paziņo par NHL karjeras beigām

Jauns.lv / LETA

Ņujorkas "Islanders" aizsargs Breidons Koburns noslēdz savu 16 sezonas garo Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeru, piektdien ziņots Tampabejas "Lightning" tīmekļa vietnē.

Koburns NHL ir aizvadījis 983 regulārā čempionāta spēles, kurās viņš guva 49 vārtus un atdeva 185 piespēles. Savukārt 137 izslēgšanas turnīra spēlēs viņš ir guvis trīs vārtus un 29 reizes rezultatīvi piespēlējis.

"Sākoties 2020./2021. gada sezonai, zināju, ka pastāv iespēja, ka tas būs mans pēdējais gads, spēlējot hokeju," citēts Koburns. "Īsti nezinu, vai jau biju izlēmis kādā brīdī sezonas laikā vai tomēr starpsezonā. Es sapratu, ka pēc 16 gadiem mans ķermenis vairs nav gatavs 17. gadam līgā."

2019./2020. gada sezonā viņš palīdzēja Tampabejas "Lightning" izcīnīt Stenlija kausu.

"Redzēt, kā Tampabejas komanda atkal izcīna kausu, raisīja dažādas emocijas, jo es biju "Islanders" komandā, kura cīnījās "play-off" spēlēs (Ņujorkas "Islanders" piekāpās "Lightning" pusfinālā). Es tāpat esmu lepns par saviem komandas biedriem," pagājušās sezonas beigas raksturoja Koburns.

Aizsargu 2003. gada draftā ar astoto numuru izraudzījās Atlantas "Trashers" vienība. Savas karjeras laikā viņš ir pārstāvējis Filadelfijas "Flyers", Otavas "Senators" un jau minētās "Lightning" un "Islanders".

Šo sezonu Koburns sāka Ņujorkas "Islanders" rindās un aizvadīja trīs mačus, kuros ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.