foto: ekrānuzņēmums no video
Latvijas pāris izcīna otro vietu pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās
Hokejs
2021. gada 25. oktobris, 17:23

Latvijas pāris izcīna otro vietu pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās

Jauns.lv / LETA

Latvijas sporta dejotāju pāris Marts Smolko un Tīna Bazikina Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā izcīnīja otro vietu, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Sporta deju federācija.

Sacensībās bija pārstāvēti 25 pāri no 14 valstīm. Itāliju pārstāvēja deviņi pāri, bet Eiropas valstu sporta deju pāriem pievienojās arī Japānas un Austrālijas dueti.

Smolko un Bazikina otro vietu pasaules čempionātā profesionāļu divīzijā ieguva jau piekto reizi.

Čempiona titulu pārliecinoši izcīnīja Gabriele Gofredo un Anna Matuša no Moldovas, bet trešajā vietā ierindojās Kirils Kolpašņikovs un Jūlija Remizova no Krievijas, kuriem šī ir pirmā kopīgā medaļa pasaules čempionātos.

Latvijas un Krievijas pāru starpā bija sīva cīņa. Krievijas pārim labāks sniegums bija sambā un džaivā, bet ča-ča-ča, rumbā un pasodoblē pārāki bija rīdzinieki.

Savukārt Latvijas čempioni Vincencs Torremade un Megija Morīte Itālijas pilsētā Kaljāri Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās pirmo reizi karjerā sasniedza ceturtdaļfinālu un kopvērtējumā ierindojās 21. vietā.

55 pāru konkurencē dalītā 31.-32. vietā ierindojās Latvijas vicečempioni Maksims Kravčenko un Paula Kukute.

Tikmēr dalītu 29.-30. vietu ieņēma Austriju pārstāvošie Gustavs Arājs un Jaroslava Hubera.

Par Eiropas čempioniem pirmo reizi karjerā kļuva Mariuss Balans un Kristīna Mošenska no Vācijas. Otro vietu ieguva Krievijas labākais pāris Andrejs Gusevs un Vera Bondareva, kuriem tā bija pirmā godalga čempionātos. Trešajā vietā ierindojās Šarls Gijoms Šmits un Elena Saļikova no Francijas, atkārtojot 2015. gada panākumu un otro reizi karjerā nopelnot bronzas medaļu.