foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: futbola pasauli satriec apstākļi, kādos dzīvo un trenējas Kongo jaunās futbolistes
Kongo Demokrātiskās Republikas problēmas varētu būt saistītas ar finanšu trūkumu, vai naudas izlietošanu citiem mērķiem.
Futbols
2021. gada 20. oktobris, 15:05

VIDEO: futbola pasauli satriec apstākļi, kādos dzīvo un trenējas Kongo jaunās futbolistes

Jauns.lv

Starptautiskā Futbola federāciju apvienība (FIFA) paudusi, ka ir dziļi nobažījusies pēc kāda video fragmenta noskatīšanās, kurā redzami apstākļi, kādos trenējas Kongo Demokrātiskās Republikas meiteņu U-20 futbola izlase.

Video no Kongo jauno futbolistu treniņa pirms spēles Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas otrajā kārtā pret Kamerūnas vienaudzēm parādījās futbolistu arodbiedrības FIFPRO sociālo tīklu kontos. Nofilmētajos kadros redzams, kā meitenes trenē piespēles uz putekļaina zemes ceļa, pa kuru garām brauc gan motocikli, gan automašīnas.

FIFPRO norāda, ka video filmēts pirms 25. septembra spēles pret Kamerūnu. Šādi treniņa apstākļi esot tāpēc, ka Kongo Demokrātiskās Republikas Futbola federācija nespēja rezervēt laukumu. Abu komandu pirmajā spēlē kamerūnietes uzvarēja ar rezultātu 4:0. FIFPRO ziņo, ka spēlētājas nebija labākos apstākļos arī izbraukumā. Federācijai neesot pieticis naudas, lai samaksātu par numuriņiem, tāpēc futbolistes pirms 12. oktobra mača bija spiestas gulēt zem klajas debess. Arī otrajā mačā piedzīvota bezierunu sakāve ar 0:5 un izstāšanās no Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas.

FIFA savos paziņojumos vēsta, ka nekavējoties rīkosies, lai saprastu situāciju un noskaidrotu vainīgos, kāpēc Kongo DR futbolistēm bija jātrenējas un jādzīvo šādos apstākļos. Spēlētāju labklājība un drošība ir FIFA prioritāte.

 

Tēmas