foto: Ekrānuzņēmums / REUTERS/SCANPIX
Kauns par savu stulbumu - sieviete, kura izraisīja iespaidīgo "Tour de France" sadursmi, stājusies tiesas priekšā
Citi sporta veidi
2021. gada 14. oktobris, 17:01

Kauns par savu stulbumu - sieviete, kura izraisīja iespaidīgo "Tour de France" sadursmi, stājusies tiesas priekšā

Jauns.lv

Tiesas priekšā Francijā stājusies sieviete, kura jūnija beigās savas neapdomīgās rīcības dēļ izraisīja vienu no lielākajām masu riteņbraucēju sadursmēm "Tour de France" sacensību vēsturē, ziņo "The Guardian".

Sieviete bija devusies uz sacensībām kā līdzjutēja ar līdzi paņemtu liela izmēra plakātu, uz kura bija uzrakstīts sveiciens viņas vecvecākiem.

Vēloties nokļūt televīzijā, viņa ar lielo plakātu piegājusi priekšā riteņbraucēju baram, kas strauji tuvojās. Ar līdzjutēju pirmais sadūrās vācu riteņbraucējs Tonijs Martins, tālāk sekojot domino efektam un krītot krietnam pulkam sportistu. Kopumā kritienu piedzīvoja ap 60 sportistu.

Pēc notikušā viņa no sacensību vietas aizbēgusi un slēpusies no likumsargiem četras dienas, līdz tomēr pati pieteikusies policijas iecirknī, jo tika izsludināta meklēšanā.

31 gadu vecā sieviete no Bretaņas reģiona Francijā, kuras identitāte gan tiek slēpta, jo pret viņu tiešsaistē izteikti vardarbīga satura komentāri, prokuroriem sacīja, ka izjūt kaunu par savu "stulbumu". 

Tiesas materiālos teikts, ka apsūdzētā ir viegli ievainojama un noraizējusies par to, ka incidents tik plaši atspoguļots medijos.

Sāpīgie kritieni "Tour de France" pirmajā posmā

gallery icon
15

Sieviete apsūdzēta dzīvības apdraudēšanā un nejaušu ievainojumu radīšanā, un viņai draud naudas sods līdz 15 000 eiro, kā arī gadu ilgs cietumsods.

foto: REUTERS/SCANPIX
Profesionālās riteņbraucēju asociācijas advokāts runā ar žurnālistiem pēc tiesas sēdes

Zināms, ka vairākiem braucējiem pēc sadursmes no sacensībām nācās izstāties, turklāt spāņu sportists Marks Solers incidentā pat salauzis roku.