foto: Russell LaBounty-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Merzļikinam 14 atvairīti metieni "Blue Jackets" zaudējumā pret Girgensonu un "Sabres"
Elvis Merzļikins.
Hokejs
2021. gada 29. septembris, 10:51

Merzļikinam 14 atvairīti metieni "Blue Jackets" zaudējumā pret Girgensonu un "Sabres"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien pirmssezonas pārbaudes spēlē savā laukumā atvairīja 14 Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" hokejistu metienus, Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvojot zaudējumu.

Kolumbusas "Blue Jackets" piekāpās Bufalo "Sabres" pēcspēles metienu sērijā ar 4:5 (2:1, 2:0, 0:3, 0:0, 0:1).

Merzļikins uzsāka spēli, atvairot 14 no 15 "Sabres" metieniem, trešās trešdaļas sākumā vietu vārtos dodot Džetam Grīvsam. Tobrīd rezultāts bija 4:1 Kolumbusas hokejistu labā. Merzļikins atvairīja 93,3% metienu.

Pretinieku vienībā Girgensons laukumā bija 19 minūtes un 21 sekundi, daudz spēlēdams mazākumā, bet vienu maiņu - arī vairākumā. Viņš izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu bloķētu metienu.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Olivers Bjorkstrands, bet trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja aizsargs Džeiks Bīns.

"Sabres" hokejistiem trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Līnuss Veisbahs.

Citā spēlē Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" mājās piekāpās Losandželosas "Kings" ar 3:4 (1:0, 0:3, 2:1).

Latviešu uzbrucējs spēlēja 13 minūtes un 54 sekundes, no kurām divas minūtes un 12 sekundes - mazākumā. Šajā laikā viņš divreiz meta pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu, kā arī pa reizei atņēma ripu pretiniekam un to pazaudēja, iekrājot +/- rādītāju -1.

Mājinieku rindās pa diviem punktiem sakrāja Tomāšs Hertls (1+1) un Viljams Eklunds (0+2).

Vēl vienā cīņā Ņujorkas "Rangers" savā laukumā pieveica Bostonas "Bruins" bez uzbrucēja Eduarda Tralmaka pieteikumā - 3:2 (0:0, 3:2, 0:0).

NHL pamatturnīrs sāksies 12. oktobrī.