foto: Latvijas Kanoe Federācija
Plaudis pasaules čempionātā kanoe un smaiļošanas slalomā ieņem 30.vietu
Mārtiņš Plaudis
Citi sporta veidi
2021. gada 26. septembris, 21:25

Plaudis pasaules čempionātā kanoe un smaiļošanas slalomā ieņem 30.vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas smaiļotājs Mārtiņš Plaudis svētdien Bratislavā notikušajā pasaules čempionātā kanoe un smaiļošanas slalomā ieņēma 30. vietu ekstrēmā slaloma disciplīnā.

Kā informē sportista komanda, 15 gadus vecajam Plaudim pamatsacensību pirmajā kārtā radās tehniskas problēmas, kuru dēļ pēc eskimosa apgrieziena "Roll Zone" viņš sāka grimt, bet finišēja.

Plaudis startēja vienā braucienā ar titulēto francūzi Borisu Nevē, kuru arī piemeklēja tehniskas problēmas. Bratislavā divas zelta medaļas izcīnījušajam sportistam nolūza viena aira lāpstiņa, kas arī liedza sasniegt ceturtdaļfinālu.

Par uzvarētāju pēc četriem svētdienas braucieniem kļuva brits Džozefs Klārks, apsteidzot jaunzēlandieti Finu Bačeru un austrieti Mario Leitneru.

Jau ziņots, ka piektdien ekstrēmajā slalomā noritēja airējumi uz laiku, labākajiem 32 smaiļotājiem kvalificējoties pamatsacensībām.

Latvijas smaiļotājs sasniedza 74. rezultātu 80 dalībnieku konkurencē, tomēr iekļuva pamatsacensībās, jo no vienas valsts tajās drīkst startēt ne vairāk kā viens sportists.