foto: EPA/Scanpix
Latvijas volejbola izlases grupas līderu cīņā Francija četros setos uzvar Vāciju
Olimpiskie čempioni - Francijas izlases volejbolisti.
Citi sporta veidi
2021. gada 7. septembris, 10:46

Latvijas volejbola izlases grupas līderu cīņā Francija četros setos uzvar Vāciju

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlases nākamo divu pretinieču duelī Francija pirmdien Eiropas čempionāta finālturnīra mačā uzvarēja Vāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Olimpiskie čempioni francūži četros setos svinēja uzvaru ar rezultātu 3-1 (31:29, 15:25, 25:22, 25:22).

Francijas izlasē 21 punktu guva Ērvins N'Gapets, bet 15 punkti bija Žanam Patrī. Četrus punktus ar "eisiem" sarūpēja Teo Forē, bet tikpat punktus blokā guva Bartelemī Šinenjēze un Nikolā Legofs.

Vācijai 27 punktus sarūpēja Līnuss Vēbers, bet 20 punkti bija Moricam Karlicekam. Abiem pa četriem punktiem ar "eisiem".

Otrdien Latvija tiksies ar Vāciju, bet trešdien ar Franciju. Pirmdien latvieši ar rezultātu 2-3 (18:25, 25:23, 25:13, 19:25, 7:15) piekāpās Slovākijai, apgrūtinot iespējas iekļūt izslēgšanas turnīrā, jo pret Vāciju un Franciju būs ļoti grūti tikt kaut pie viena punkta.

D apakšgrupā pēc trīs spēlēm pirmā ar deviņiem punktiem ir Francija, seši punkti ir Vācijai, pieci Latvijai, trīs punktus guvusi Slovākija, bet pa diviem punktiem ir Igaunijai un Horvātijai.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.