foto: Publicitātes
Pasaules čempionātā 64 lauciņu dambretē Latvijas komandām pilns medaļu komplekts
Latvijas vīriešu komandas sastāvā spēlēja titulētie Guntis Valneris, Roberts Misāns un Guntars Purviņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 3. septembris, 09:53

Pasaules čempionātā 64 lauciņu dambretē Latvijas komandām pilns medaļu komplekts

Jauns.lv

Ar labiem panākumiem no pasaules komandu čempionāta 64 lauciņu dambretē atgriezušās Latvijas dambretistu pieaugušo un jauniešu komandas, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Dambretes Federācijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bulgārijā notiekošajā pasaules čempionātā komandām Latviju pārstāvēja vīriešu komanda, kuras sastāvā spēlēja titulētie Guntis Valneris, Roberts Misāns un Guntars Purviņš, kā arī sieviešu komanda, ko turnīrā pārstāvēja Jeļena Tkačenko, Marija Magdalēna Nereda, Anna Krapivina, Neļa Kristīne Malahovska un Valda Vasariete.

Sieviešu komandai bronza pasaules čempionātā ātrspēlē, savukārt vīriešu komandai bronzas medaļas turnīrā ar klasisko laika kontroli. Jāpiemin, ka Latvijas vīriešu izlase turnīrā ar klasisko laika kontroli ieguva vienādu punktu skaitu ar ļoti spēcīgajām Baltkrievijas un Krievijas komandām, un tikai pēc papildu rādītājiem ierindojās trešajā vietā. Svarīgi, ka vīriešu izlases dalībniekiem par šo panākumu tiks piešķirts starptautiskā lielmeistara tituls.

Tāpat jāatzīmē ļoti veiksmīgais starts komandu čempionātā mūsu jauniešu komandām, kas apvienojot labākos dambretistus katrā vecuma grupā U17, U14 un U11, spēja triumfēt un iegūt pasaules čempiona nosaukumu un zelta medaļas zēnu turnīrā, kā arī sudraba medaļas meiteņu sacensībās. Latvijas komandas pārstāvēja - meitenēm Valda Vasariete, Malvīne Misāne, Varvara Ivanova, bet zēniem Reinis Štāls, Pēteris Kripans un Aleksandrs Ivanovs.

Vairāk par Pasaules čempionātu un citiem dambretes notikumiem ar Latvijas sportistu piedalīšanos var lasīt Latvijas Dambretes Federācijas mājas lapā www.dambrete.lv.