foto: unsplash.com
Latvijas pludmales volejbolisti Eiropas U-18 čempionāta pirmajās trīs spēlēs izcīna divas uzvaras
Ilustratīvs foto.
Citi sporta veidi
2021. gada 2. septembris, 20:53

Latvijas pludmales volejbolisti Eiropas U-18 čempionāta pirmajās trīs spēlēs izcīna divas uzvaras

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola dueti Zaiga Kalvāne/Daniela Konstantinova ceturtdien Ļubļanā uzvarēja vienā no divām Eiropas U-18 čempionāta spēlēm, kamēr Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš guva panākumu savā vienīgajā mačā.

Latvijas sieviešu duets, kas meistarsacīkstēs izsēts ar desmito numuru, G grupas pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 2-1 (21:18, 20:22, 15:9) pārspēja rumānietes Aleksiju Bradatanu/Joanu Hododi (23.).

Vēlāk ceturtdien latvietes ar rezultātu 1-2 (12:21, 21:19, 11:15) cieta zaudējumu pret zviedrietēm Emīliju Saksni/Frīdu Jūhanssoni (26.).

Piektdien būs spēkošanās ar polietēm Juliju Kielaku/Malgoržatu Čezkovsku (7.).

Pēc divām spēlēm G grupā pirmo vietu ieņem Polijas duets, kas uzvarēja abās divās cīņās, pa vienai uzvarai ir latvietēm un zviedrietēm, bet rumānietes cieta divus zaudējumus. 

Tikmēr Fokerots/Auziņš, kuri izlikti ar trešo numuru, C apakšgrupas pirmajā duelī ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:15) guva virsroku pār slovēņiem Miku Ohornu/Nejcu Najdiču (30.).

Piektdien latvieši mēros spēkus ar kosoviešiem Illu Salihu/Enesu Šabani (19.) un angļiem Huanu Enriki Bello/Pīteru Sočevku (14.).

Sieviešu un vīriešu turnīros 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem pāriem katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas trīs labākās komandas.

Sieviešu duetu trenē Rihards Finsters, bet vīriešu pārim līdzi devies treneris Lauris Iecelnieks.

Grupu turnīra spēles tiks aizvadītas ceturtdien un piektdien, bet sestdien sāksies turnīra "play-off". Svētdien stiprākās komandas, aizvadot pusfināla un fināla cīņas, noskaidros, kuri kļūs par Eiropas čempioniem U-18 vecuma grupā.

Pērn Eiropas U-18 čempionātā Turcijas pilsētā Izmirā vislabāk veicās Fokerotam pārī ar Kārli Ābelīti, latviešiem kļūstot par vicečempioniem.