foto: Jānis Asaris / LETA
Seska ekipāža JWRC posmā Beļģijā piektā pēc pirmajiem septiņiem ātrumposmiem
Citi sporta veidi
2021. gada 14. augusts, 08:43

Seska ekipāža JWRC posmā Beļģijā piektā pēc pirmajiem septiņiem ātrumposmiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis pēc septiņiem piektdienas ātrumposmiem ieņem piekto vietu junioru klasē pasaules rallija čempionāta (WRC) Beļģijas posmā.

Sezonas ceturtā JWRC posma pirmo dienu Sesks uzsāka ar piekto vietu pirmajā ātrumposmā, 9,2 sekundes zaudējot uzvarētājam britam Džonam Ārmstrongam.

Otrajā ātrumposmā Sesks ar Franci junioru klasē bija pēdējā - sestajā vietā, bet no trešā līdz septītajam ātrumposmam - piektie, apsteidzot vien īru Viljamu Kreitonu.

Visos ātrumposmos uzvarēja Ārmstrongs.

Sesks no Ārmstronga atpaliek par minūti un 41,8 sekundēm, bet no trešajā vietā esošā soma Sami Pajari - par 45 sekundēm.

Visi šīs klases sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Kopējā ieskaitē pirmais pēc septiņiem ātrumposmiem ir "Hyundai Shell Mobis" pilots beļģis Tjerī Nevils. Viņš par 7,6 sekundēm apsteidz savu komandas biedru īru Kreigu Brīnu un par 31,2 sekundēm - vēl vienu komandas biedru - 2019. gada pasaules čempionu no Igaunijas Otu Tenaku. Seskam kopējā ieskaitē ir 32.pozīcija.

Latvijas rallija braucējs pirmajā JWRC posmā Horvātijā bija otrais, otrajā etapā Portugālē izcīnīja uzvaru, bet trešajā posmā Igaunijā ierindojās trešajā vietā. Pirms Beļģijas posma Sesks JWRC kopvērtējumā ar 67 punktiem bija otrajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no Sami Pajari no Somijas. Trešais ar 56 punktiem bija Ārmstrongs.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Pērn trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

JWRC klases autosportisti sezonu piloti Spānijā (14.-17.oktobrī).