foto: AP/Scanpix
Ielaušanās alkohola glabātavā un pievemta tualete: Austrālijas sportisti pamatīgi atzīmējuši olimpisko spēļu beigas
Vieni no galvenajiem nekārtību cēlājiem bija Austrālijas regbisti.
Citi sporta veidi
2021. gada 4. augusts, 12:45

Ielaušanās alkohola glabātavā un pievemta tualete: Austrālijas sportisti pamatīgi atzīmējuši olimpisko spēļu beigas

Jauns.lv / LETA

Austrālijas olimpiešu ālēšanās alkohola reibumā lidmašīnā, dodoties mājup pēc startiem Tokijas olimpiskajās spēlēs, ir apkaunojums visai komandai, trešdien paziņoja Austrālijas olimpiskās vienības vadītājs Īens Čestermens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par līdzīgu uzvedību, dodoties mājup, aizdomās tiek turēti arī Jaunzēlandes sportisti.

"Esmu diezgan vīlies, jo daži cilvēki bojā reputāciju ļoti spēcīgai vienībai - vienībai, kas ar lepnumu mūs pārstāv," pauda Čestermens, paziņojot, ka tāda komandas biedru uzvedība "ir pilnībā nepieņemama".

Viņš apstiprināja, ka Japānas nacionālā aviokompānija "Japan Airlines" ir rakstiski sūdzējusies Austrālijas Olimpiskajai komitejai par sportistu rīcību reisā, kas piektdien ieradās Sidnejā.

Lidsabiedrība informējusi, ka "komandas pārstāvji pārmērīgi lietojuši alkoholu, nav reaģējuši uz stjuartu prasībām un radījuši neērtības citiem pasažieriem", klāstīja Austrālijas olimpiskās vienības vadītājs.

"Tāda uzvedība ir acīmredzami nepieņemama un neatbilst šīs komandas standartiem," viņš uzsvēra.

Čestermens informēja, ka vismaz viens sportists ir pievēmis lidmašīnas tualeti un tā nav bijusi izmantojama atlikušo desmit stundu ilgā lidojuma daļu. Viņš gan nevarēja apstiprināt plašsaziņas līdzekļos izskanējušos apgalvojumus, ka sportisti ielauzušies lidmašīnas alkohola glabātavā, jo stjuarti atteikušies viņiem pasniegt dzērienus.

Kopumā konkrētajā reisā bijuši 49 sportisti, kas pārstāv deviņus sporta veidus, bet nekārtības radījuši tikai regbija un futbola spēlētāji.

Par sodu konkrētajiem sportistiem lems katra sporta veida federācija, norādīja olimpiskās vienības vadītājs, uzsverot, ka problēma tiek uztverta ļoti nopietni, lai gan vienlaikus viņš piebilda, ka sportistiem papildu stresu olimpiskajās spēlēs radījusi pandēmijas ēna un tās dēļ noteiktie stingrie ierobežojumi.

Arī Jaunzēlandes sportisti, kā tiek ziņots, reisā no Tokijas uz Kraistčērču lietojuši alkoholu, ālējušies un pārkāpuši Covid-19 izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus, metot stjuartiem ar lietotām sejas maskām.

Vietne "Stuff.co.nz" vēstīja, ka sportisti radīja tādas nekārtības, ka viņus nomierināt iznāca pat viens no pilotiem.

Jaunzēlandes Olimpiskā komiteja aizstāvēja savus sportistus.

"Varam saprast, ja daži sportisti pēc gadiem ilgiem treniņiem un ļoti veiksmīga un pagarināta olimpiskā cikla vēlējās nosvinēt to kopā ar komandas biedriem, pirms doties divas nedēļas ilgā karantīnā," pauda komitejas preses pārstāve Ešlija Ebota, piebilstot, ka no lidsabiedrības sūdzības par sportistu uzvedību nav saņemtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ebota nekomentēja, vai tiek izmeklēti iespējamie Covid-19 izplatības ierobežojošo pasākumu pārkāpumi.