foto: REUTERS/SCANPIX
Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā līdere joprojām Ķīna
Zelta medaļu ieguvusī Ķīnas sportiste Mena Čeņa galda tenisā un Jinša Suņa, kurš šajā sporta veidā ieguva sudraba medaļu.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. jūlijs, 23:26

Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā līdere joprojām Ķīna

Jauns.lv / LETA

Pēc Tokijas olimpisko spēļu septītās dienas medaļu tabulas vadību saglabā Ķīna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķīnas sportisti kopā ieguvuši 40 medaļas, no kurām 19 ir zelta, sudraba - desmit un bronzas - 11. Piektdien Ķīnas medaļu pūrs papildināts ar četrām zelta medaļām, trim sudraba medaļām un divām bronzas medaļām.

Otrajā vietā medaļu rangā ierindojas Japāna. Mājinieki ieguvuši 17 zelta medaļas, četras sudraba un septiņas bronzas medaļas. Ar uzvaru vīriešu komandu sacensībās paukošanā ar špagu Japāna piektdien, kad aizvadīta ir tikai spēļu pirmā puse, nodrošināja sev jau 17.zelta medaļu šajās spēlēs, tādējādi mājas olimpiskās spēles jau kļuvušas par veiksmīgākajām vasaras olimpiskajām spēlēm Japānas vēsturē. Kopumā piektdien Japānas sportisti ieguva divas zelta medaļas un vienu bronzas medaļu.

ASV kontā Tokijas olimpiskajās spēlēs jau ir 41 medaļa, kas ir vairāk nekā jebkurai citai delegācijai, tomēr medaļu rangā ASV joprojām ieņem trešo vietu, jo amerikāņu sportisti ieguvuši 14 zelta medaļas, 16 sudraba un 11 bronzas medaļas. Piektdien ASV ieguva divas sudraba medaļas un vienu bronzas godalgu.

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandai ir 34 medaļas - desmit zelta, 14 sudraba un desmit bronzas. Piektdien medaļu pūram pievienotas divas zelta medaļas, trīs sudraba un viena bronzas.

Austrālijai ir deviņas zelta medaļas, kā arī divas sudraba un 11 bronzas medaļas, bet Lielbritānijai ir sešas zelta medaļas un pa deviņām sudraba un bronzas kaluma godalgām.

Dienvidkorejai ir piecas zelta medaļas, četras sudraba medaļas un sešas bronzas medaļas.

Nīderlandei, Francijai, Vācijai, Kanādai, Jaunzēlandei, Čehijai un Horvātijai ir pa trim zelta medaļām, bet Itālijai, Ungārijai, Slovēnijai, un Kosovai ir pa divām zelta medaļām.

Igaunija ar Īriju un Uzbekistānu dala 31.-33.vietu. Visām trim valstīm ir viena zelta medaļa un viena bronzas medaļa. Zeltu Igaunijai 27.jūlijā izcīnīja paukotājas - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehisa, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha - komandu sacensībās ar špagu, bet bronzas medaļu 24.jūlijā ieguva Lehisa sacensībās paukošanā ar špagu.

Savukārt Latvija pēc 3x3 basketbolistu triumfa ar vienu zelta medaļu rangā dala 34.-42.vietu.

Kopumā vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs ieguvušas jau 70 izlases.

Olimpiskās spēles norisinās no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās