foto: AFP/Scanpix
Pasaules čempions kārtslēkšanā Kendrikss Covid-19 dēļ nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs
Kendriksam Covid-19 konstatēts pēc ierašanās Tokijā.
Citi sporta veidi
2021. gada 29. jūlijs, 10:34

Pasaules čempions kārtslēkšanā Kendrikss Covid-19 dēļ nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv / LETA

ASV kārtslēcējs Sems Kendrikss inficējies ar Covid-19 un šī iemesla dēļ nepiedalīsies Tokijas olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kendriksam Covid-19 konstatēts pēc ierašanās Tokijā un viņš tagad devies pašizolācijā viesnīcā.

Kārtslēcējiem Tokijā sacensības iecerētas 31. jūlijā un 3. augustā. Kendriksam nepiedaloties sacensībās, izpaliks amerikāņa duelis ar pasaules rekordistu Armandu Duplanti no Zviedrijas.

28 gadus vecais Kendrikss ir pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs un 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts.

Šosezon Kendrikss lēcis 5,92 metru augstumā, dalot otro vietu ar savu tautieti Kristoferu Nilsenu un francūzi Reno Lavilenī. Līderis ar 6,10 metriem ir Duplantis.

Tāpat Covid-19 dēļ olimpiskās spēles ies secen argentīniešu kārtslēcējam Hermanam Kjaraviljo, kurš gan kopš 2015. gada nav lecis augstāk par 5,75 metriem.

Ziņas par Kendriksa inficēšanos radīja pamatīgu satraukumu Austrālijas vieglatlētikas izlasē un uz divām stundām visi tās 63 dalībnieki nonāca pašizolācijā. Pagaidām gan karantīnā palikuši tikai trīs sportisti, kuri atzīti par Kendriksa kontaktpersonām, tiesa, viņiem pirmie Covid-19 testi bijuši negatīvi.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8. augustam.