foto: ZUMAPRESS.com
Sesks Igaunijas posmā pēc pirmās dienas ieņem ceturto vietu JWRC klasē
Mārtiņš Sesks
Citi sporta veidi
2021. gada 16. jūlijs, 20:29

Sesks Igaunijas posmā pēc pirmās dienas ieņem ceturto vietu JWRC klasē

Jauns.lv / LETA

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis pasaules rallija čempionāta (WRC) Igaunijas posmā pēc pirmās pilnās dienas ieņem ceturto vietu junioru klasē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Igaunijas rallijs sākās ceturtdien ar pirmo ātrumposmu Tartu, kur Sesks klasē uzrādīja piekto rezultātu, ātrākajam pilotam somam Sami Pajari zaudējot 1,7 sekundes.

Pirmajos četros piektdienas ātrumposmos Latvijas ekipāžai bija divas piektās un divas sestās vietas, bet nākamajos četros latvieši uzrādīja trešo rezultātu. Pērnā gada uzvarētāji Sesks/Francis nebija apmierināti ar piektdienas rezultātiem.

"Šī bija ļoti smaga diena, bet neliels mierinājums ir pēcpusdienā uzrādītie salīdzinoši labie rezultāti. Tagad atpūtīsimies un gatavosimies rītdienas ātrumposmiem," rakstīts ekipāžas oficiālajā "Twitter" kontā.

JWRC klasē līderis pēc pirmās dienas ir Pajari, 12,9 sekundes atpaliek brits Džons Ārmstrongs, 36,3 sekundes zaudē slovāks Martins Koči, bet 49,9 sekunžu deficīts ir Seskam.

Visi šīs klases sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Rallija uzlecošā zvaigzne Mārtiņš Sesks

Mārtiņš Sesks pēc spoža sezonas Eiropas rallijā 2019. gadā spēris soli augšup un šosezon sacenšas prestižākajā pasaules rallija čempionātā (WRC).

gallery icon
21

Kopējā ieskaitē līderis ir Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas ("Toyota Gazoo"), bet vēl pirmajā trijniekā ir divi "Hyundai Shell Mobis" piloti, īrs Kreigs Brīns un beļģis Tjerī Nevils, kuri atpaliek attiecīgi 8,5 un 53,4 sekundes. Sesks kopējā ieskaitē ir 22.pozīcijā.

Pamatīgu vilšanos piedzīvoja Igaunijas līdzjutēji, jo mājinieku favorīta Ota Tenaka ("Hyundai Shell Mobis") ekipāža jau rīta sesijā izstājās no šīs dienas sacensībām. Igaunijas autosporta zvaigzne trešo ātrumposmu pabeidza ar plīsušu riepu, bet nākamajā "dopā" viņš avarēja un pēc izbraukšanas pa pļavu izstājās no piektdienas sacīkstēm, tādējādi neturpinot cīņu par augstvērtīgu pozīciju.

Turpmākajā divās dienās tiks veikti vēl 15 ātrumposmi.

Latvijas rallija braucējs pirmajā JWRC posmā Horvātijā bija otrais, bet otrajā izcīnīja uzaru. Pirms Igaunijas etapa viņš bija JWRC kopvērtējuma līderis.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Pērn trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Pēc tam JWRC klases autosportistiem no 13. līdz 15.augustam sacensības notiks Beļģijā,, bet sezonu piloti noslēgs Spānijā (14.-17.oktobrī).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās