foto: AFP/Scanpix
"Clippers" basketbolistam Kavai Lenardam veikta ceļgala krustenisko saišu operācija
Tiek pieļauta arī varbūtība, ka Kavai Lenards varētu izlaist arī visu nākamo sezonu.
Basketbols
2021. gada 14. jūlijs, 12:19

"Clippers" basketbolistam Kavai Lenardam veikta ceļgala krustenisko saišu operācija

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Clippers" basketbolistam Kavai Lenardam otrdien tika veikta labā ceļgala priekšējās krusteniskās saites operācija.

Šī trauma lika viņam izlaist pēdējās astoņās "Clippers" sezonas spēles un radīja šaubas par viņa izredzēm doties laukumā nākamās sezonas sākumā.

Paziņojumā komanda minēja, ka pagaidām Lenarda atgriešanās laukumā laiks nav noteikts. Treniņnometnes sākums paredzēts septembra beigās.

Operācija ir veikta mazāk nekā trīs nedēļas pirms termiņa, kad Lenardam jāinformē komanda par to, vai viņš plāno izmantot līgumā paredzēto spēlētāja opciju arī nākamo gadu aizvadīt Losandželosā. Tas dotu iespēju parakstīt līguma pagarinājumu.

Līguma pēdējā gadā viņš "Clippers" rindās saņemtu 36 miljonus ASV dolāru (30,528 miljoni eiro).

Otra iespēja ir noraidīt pēdējā gada līgumu un kļūt par neierobežotu brīvo aģentu. Tādā gadījumā viņš ar komandu varētu parakstīt jaunu līgumu, kas četru gadu laikā basketbolistam var dot pat vairāk nekā 176 miljonus dolāru (149,24 miljoni eiro).

Lenards, kuram pagājušajā mēnesī apritēja 30 gadi, aizvadīja vienu no savām statistiski iespaidīgākajām "play-off" sezonām karjerā, līdz otrās kārtas ceturtajā spēlē pret Jūtas "Jazz" 14.jūnijā savainoja labās kājas celi. Viņš atgriezās spēlē, īsu brīdi turpināja spēlēt un pēc tam paziņoja, ka jūtas labi, taču laukumā uzvarētajā sērijā pret "Jazz" tā arī neatgriezās. Tāpat viņš izlaida arī NBA čempionāta pusfinālu pret Fīniksas "Suns", kuru "Clippers" zaudēja sešās spēlēs.

Lenards šīs sezonas izslēgšanas spēlēs guva vidēji 30,4 punktus mačā, izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas un 4,4 reizes rezultatīvi piespēlēja, kā arī no spēles meta ar 57 procentu precizitāti, tai skaitā realizējot 39 procentus trīspunktu metienu.