foto: AP/Scanpix
Divkārtējā olimpiskā čempione stāsta par seksa nozīmi sportā
Alla Šiškina sarunājas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.
Sporta zvaigznes
2021. gada 10. jūlijs, 18:48

Divkārtējā olimpiskā čempione stāsta par seksa nozīmi sportā

Jauns.lv / LETA

Divkārtējā olimpiskā čempione sinhronajā peldēšanā, Krievijas sportiste Alla Šiškina savā “Instagram” kontā pastāstījusi par seksa nepieciešamību un radītajiem traucēkļiem sportistu ikdienā.

Tituliem bagātā sportiste savā ierakstā norādījusi, ka vīriešiem spēka sporta veidos: pauerliftingā, smagatlētikā, cīņas sporta veidos vajadzētu vismaz nedēļu pirms sacensībām izvairīties no intīmas tuvības, jo viņiem nepieciešams pēc iespējas augstāks testosterona līmenis. Sporta veidos, kur galvenais ir muskuļu spēks, vīriešiem no seksa vajadzētu atturēties.

Alla Šiškina un Krievijas sinhronās peldēšanas izlase

Alla Šiškina un Krievijas sinhronās peldēšanas izlase.

gallery icon
37

Tāpat Šiškina norāda sporta veidos, kur nepieciešama stratēģiskā domāšana un reakcijas ātrums, sekss pirms sacensībām tikai palīdzēs. Kā piemērus sporta veidiem, kur intimitāte pirms sacensībām būtu pat nepieciešama, Alla min kērlingu, golfu un pat dažas komandu sporta spēļu pozīcijas.

Tikmēr sievietes ir krietni emocionālākas un ar daudz zemāku testosterona līmeni, kas uzbudinājuma laikā palielinās, bet, sasniedzot kulmināciju, tas atkal sāk kristies. Sporta veidos, kur nepieciešams muskuļu spēks, sievietēm snieguma uzlabošanai palīdzētu sekss bez orgasma. Tikmēr no tuvības vajadzētu atturēties sportistēm, kuru sporta veidos ir nepieciešams niknums un agresija.

Šiškina gan norāda, ka testosterona līmenis katram ir atšķirīgs un tas atjaunojas atšķirīgos tempos, tāpēc katram vajadzētu pašam tam sekot līdzi.

Titulētā sinhronā peldētāja Alla Šiškina Krievijas izlases rindās triumfēja Londonas un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, viņa 14 reizes uzvarējusi pasaules čempionātos, bet vēl piecas reizes kļuvusi par Eiropas čempioni.