Citi sporta veidi
2021. gada 6. jūlijs, 14:56

Latvija stiprina savas pozīcijas Pasaules Dambretes federācijā

Jauns.lv

Aizvadītais gads bijis izaicinājumu pilns un atstājis iespaidu gan uz mūsu personīgajām dzīvēm, gan uz sporta industriju, tostarp dambretes pasauli. Beidzot ir pavēries pozitīvāks skatījums uz dambretes sporta attīstību gan Latvijā, gan pasaulē.

3.jūlijā norisinājās Pasaules Dambretes federācijas (FMJD) vēlēšanas, kurās par federācijas prezidentu tika ievēlēts Jacek Pawlicki no Polijas. Par ģenerālsekretāru uz četriem gadiem tika ievēlēts Latvijas dambretes meistars un bijušais Latvijas Dambretes dederācijas prezidents Roberts Misāns, kurš ir gatavs veltīt savu laiku šī sporta veida attīstībai un pacelt dambreti vēl nebijušā līmenī. 

Roberts Misāns ar dambreti nodarbojos kopš 7 gadu vecuma un jauniešu gados spēja sasniegt atzīstamus rezultātus pasaules līmenī. Viņš ir četrkārtējs pasaules un deviņkārtējs Eiropas čempions dambretē. Esot kapteinim, ar pieaugušo izlasi izcīnījis sudraba un bronzas godalgas pasaules līmenī. Dambretei ir bijusi nozīmīga loma gan Misāna personības izaugsmē un panākumos, gan biznesā.

Šobrīd viņš ur līdzīpašnieks starptautiska tīkla mediju aģentūrai “Initiative Latvia”, kas triju gadu laikā kļuvusi par savas industrijas tirgus līderi, kā arī ir līdzīpašnieks starptautiska tīkla digitālajai aģentūrai Latvijā "Reprise". Bez mediju un mārketinga industrijas Misāns ir papildu iesaistījies dažādos e-komercijas un IT platformu izveides projektos. Šo uzņēmumu vadības amati ļauj viņam sniegt atbalstu arī dambretei, iesaistot lielus cilvēkresursus, kas ir gatavi viņu atbalstīt ar dambreti saistītos projektos, lai veicinātu Latvijas dambretes atpazīstamību pasaulē.

Kopā ar sievu Oļesju Roberts audzina divas meitas, kuras arī aktīvi spēlē dambreti. Pirms pieciem gadiem tika radīta komerciāla dambretes skola “Domātprieks”, kur trenere ir Roberta sieva, kura pati ir izcila un pasaulē atzīta dambretiste, bet ar biznesu darbojas Misāns. “Domātprieks” ir veiksmīgi nesis Latvijas vārdu pasaulē un var lepoties ar medaļām un sasniegumiem pasaules līmenī.  

Kļūstot par FMJD ģenerālsekretāru, Roberts Misāns ir izvirzījis nopietnus mērķus ne tikai pasaules dambretes vadībā, bet arī Latvijas dambretes attīstībā. Misāns vēlas atgādināt, ka prāta sports veido gudrāku sabiedrību kopumā, tādējādi cerot uz lielāku Latvijas ieinteresētību un iesaisti dambretes attīstībā. 

Tēmas