foto: Action Images via Reuters/Scanpix
Ostapenko nepārvar Birmingemas "WTA 250" turnīra otro kārtu
Sporta zvaigznes
2021. gada 17. jūnijs, 20:10

Ostapenko nepārvar Birmingemas "WTA 250" turnīra otro kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Birmingemas "WTA 250" turnīra otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko (WTA 43.), kurai piešķirts piektais numurs, ar 6-7 (4:7), 6-4, 2-6 piekāpās čehietei Terezai Martincovai (WTA 90.).

Pirmajos divos geimos abas tenisistes viena otrai atņēma servi, bet čehiete to vēlreiz paveica arī ceturtajā geimā, panākdama 3-1. Brīdi vēlāk viņa ar savu servi nokārtoja jau trīs geimu pārsvaru, taču tas lēnām izzuda pēc septītā geima, kad Ostapenko ar otro mēģinājumu nokārtoja 3-4. Pēc tam rezultāta tablo trīsreiz vēstīja neizšķirtu, kas nozīmēja spēkošanos taibreikā.

Izšķirošie notikumi notikumi norisinājās taibreika vidū, Ostapenko pie rezultāta 2:3 zaudējot divas savas serves (2:5). Nākamajā izspēlē servi zaudēja arī čehiete, taču taibreika beigās viņa ieguva vēl vienu minibreiku un svinēja panākumu setā.

Līdzīga cīņa bija arī otrā seta sākumā, bet piektajā geimā Martincova ātri panāca 40:15 un ar nākamo piegājienu nobreikoja Ostapenko (3-2). Latvijas tenisiste gan nepadevās un astotajā geimā panāca neizšķirtu 4-4. Desmitajā geimā vadību ar 40:15 ieguva Ostapenko un brīdi vēlāk nokārtoja uzvaru setā.

Nosargājot divas breikbumbas, Ostapenko pēc garas izspēles trešā seta ievadā bija vadībā ar 2-1. Martincovai ar trešo piegājienu piektajā geimā izdevās atņemt Ostapenko servi (3-2), bet septītajā geimā viņa ieguva jau trīs geimu pārsvaru (5-2). Neilgi pēc tam savā serves geimā Martincova svinēja uzvaru spēlē.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 30 WTA ranga punktus.

Ostapenko pacīnīties par uzvaru liedza deviņas dubultkļūdas, kamēr pretiniece servēja bez brāķiem. Tāpat čehiete izpildīja septiņas netveramas serves, bet Ostapenko rēķinā tāda bija tikai viena.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 uzvarēja amerikānieti Lorēnu Deivisu (WTA 89.), bet Martincova ar ar 6-3, 6-4 pārspēja rīkotāji speciālo ielūgumu saņēmušo austrālieti, kādreizējo planētas ceturto raketi Samantu Stosuru (WTA 145.).

Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā vēl nebija tikušās.

Pirms dalības Birmingemas turnīrā čehiete turpat Lielbritānijā sasniedza Notingemas "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālu. Vēl iepriekš viņa Francijas atklātajā čempionātā apstājās otrajā kārtā, bet Ostapenko zaudējumu cieta jau pirmajā mačā.

Ostapenko kopš "French Open" nav spēlējusi.

Latvijas tenisiste šosezon uzvarējusi 15 no 27 cīņām, taču uz zāles seguma aizvadījusi tikai vienu spēli. Martincova šosezon uzvarējusi 23 no 37 spēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Martincova šo turnīru sāka kvalifikācijā, kur pārvarēja abas kārtas.

Čehiete vēl nav tikusi pie savā pirmā titula WTA tūrē, bet Ostapenko kontā ir trīs trofejas. Vērienīgākā no tām izcīnīta 2017.gadā, kad negaidīti izdevās uzvarēt "French Open".

Jau ziņots, ka dubultspēlēs Ostapenko nepārvarēja pirmo kārtu.

Turnīrs Birmingemā norisinās uz zāles seguma.