foto: Zane Bitere/LETA
Kravčenoka/Graudiņa uzvar Pasaules tūres posma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un sasniedz astotdaļfinālu
Tīna Graudiņa (pa kreisi) un Anastasija Kravčenoka.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. maijs, 12:07

Kravčenoka/Graudiņa uzvar Pasaules tūres posma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un sasniedz astotdaļfinālu

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa piektdien Krievijas pilsētā Sočos pārvarēja Pasaules tūres četru zvaigžņu posma "play-off" pirmo kārtu.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras izsētas ar desmito numuru, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja spānietes Amarantu Fernandesu Navaro un Anhelu Lobato Herero, kurām bija piešķirts 27.numurs.

Astotdaļfinālā Latvijas duets tiksies ar vācietēm Viktoriju Bīneku un Izabellu Šnaideri, kuras sacensībās izliktas ar 21.numuru.

Ceturtdien Kravčenoka/Graudiņa G apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja Japānas duetu Miki Išī un Megumi Murakami, kurām ticis 23.numurs, bet pēc tam ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja vācietēm Laurai Ludvigai/Margaretai Kozuhai, kurām piešķirts septītais numurs.

Vīriešu sacensībās izslēgšanas spēļu pirmo kārtu jau sasnieguši Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, bet Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam vēl jāizcīna uzvara otrajā grupu turnīra spēlē, lai iekļūtu "play-off".

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.