Rinkevičam/Bedrītim sudraba medaļa Eiropas U-22 čempionātā
Citi sporta veidi
2021. gada 16. maijs, 14:27

Rinkevičam/Bedrītim sudraba medaļa Eiropas U-22 čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis svētdien izcīnīja sudraba medaļu Bādenē notikušajā Eiropas U-22 čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Meistarsacīkstēs ar piekto numuru izliktie Rinkevičs/Bedrītis finālā ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās čempionātā ar 14.numuru izsētajiem zviedriem Dāvidam Ohmanam/Jūnatanam Hellvigam.

Pirms tam pusfinālā viņi ar 2-1 (23:21, 19:21, 15:11) uzveica poļus Milošu Kruku/Mikolaju Miščuku, kuriem čempionātā bija septītais numurs.

Jau ziņots, ka Anete Namiķe/Varvara Brailko svētdien cieta zaudējumu kā pusfināla spēlē, tā arī bronzas duelī. Iepriekš izslēgšanas spēļu pirmo kārtu neizdevās pārvarēt Kristai Paeglei un Kristīnei Briedei.

Pamatturnīrā 32 dueti bija sadalīti astoņās grupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļuva uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāka grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Pagājušogad Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Izmirā piekto vietu izcīnīja Namiķe/Brailko un Rinkevičs/ Stankevičs, bet dalītu devīto - Briede/Paegle un Aišpurs/Bedrītis.

Šajā vecuma grupā Latvijas pludmales volejbolisti ir uzvarējuši divreiz. 2016.gadā Salonikos pirmās finišēja Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet divus gadus vēlāk Jūrmalā - Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.