foto: ekrānuzņēmums no video
Kalniņš sasniedz karatē premjerlīgas posma finālu
Latvijas karatē cīkstonis Kalvis Kalniņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. aprīlis, 16:29

Kalniņš sasniedz karatē premjerlīgas posma finālu

Jauns.lv / LETA

Latvijas karatē cīkstonis Kalvis Kalniņš piektdien Lisabonā sasniedza karatē premjerlīgas posma finālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kalniņš, kurš startē "kumite" grupā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, pirmajā kārtā ar rezultātu 2:1 pārspēja albāni Orgesu Afiri, bet otrajā ar 2:0 guva virsroku pār amerikāni Frenku Ruisu.

Trešajā kārtā stājās pretī 2018. gada pasaules čempions Andželo Kreščenco no Itālijas, kurš tika uzveikts ar 2:1, bet apakšgrupas finālā tika izcīnīta uzvara 2:0 pār 2019. gada Āzijas čempionu Sadridinu Sajmatovu no Uzbekistānas.

Pusfinālā jelgavnieks cīnījās 4:4 ar ēģiptieti Karimi Aboeitu, bet pēc papildrādītājiem sasniedza finālu, kurā mēros spēkus ar Kazahstānas karatistu Kaisaru Alpisbairu. Kalniņam šīs ir pirmās sacensības pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Fināli paredzēti svētdienas pēcpusdienā.

Latvijā posmā Lisabonā pārstāvēs arī Marija Luīze Muižniece, kura startēs svara kategorijā līdz 55 kilogramiem, un Andrejs Ozerovs, kurš spēkosies svarā virs 84 kilogramiem.

Karatē būs Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.