foto: Valery Sharifulin/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Čečenijas parlamenta vadītājs komentējis Kadirova 13 gadus vecā dēla skandalozo uzvaru boksa ringā
Neuzvaramais bokseris Adams Kadirovs.
Citi sporta veidi
2021. gada 22. aprīlis, 04:44

Čečenijas parlamenta vadītājs komentējis Kadirova 13 gadus vecā dēla skandalozo uzvaru boksa ringā

Jauns.lv

Jauns.lv jau vēstīja, ka plašu rezonansi boksa pasaulē radījusi Čečenijā notikusī cīņa, kurā savu kārtējo uzvaru izcīnījis republikas galvas Ramzana Kadirova 13 gadus vecais dēls Adams.

Groznijā notikušajā cīņu šova “Leģendu laiks 6: specoperācija” ietvaros Adams Kadirovs otrajā raundā izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu pār Kabarda-Balkārijas pārstāvi Aslanu Bitirovu. Viss jau šķiet ticami, tomēr, apskatoties fragmentus no visai haotiskās pusaudžu bokseru cīņas, rodas daudz jautājumu.

Video redzams, kā krietni druknākais Adams savam sāncensim trāpa vairākus sitienus, bet arī Aslans nepaliek atbildi parādā un pat uzsāk ofensīvu. Kādā cīņas mirklī tiesnesis, par lielu pārsteigumu Bitirovam, sāk deviņu sekunžu atskaiti, kas jaunajā bokserī rada pamatīgu neizpratni, jo viņa roka vai celis nemaz nebija pieskāries ringa grīdai un viņš vēlējās turpināt cīņu.

Ar to dīvainības nebija galā, jo pēkšņi no Kabarda-Balkārijas sportista stūra ringā neizskaidrojami tika izmests balts dvielis, atzīstot sakāvi. Nav īsti skaidrs ne tas, kas šo dvieli izmeta, ne arī kāpēc, jo attiecīgajā momentā jaunie cīkstoņi nemaz neboksējās. Arī cīņas komentētājs nespēja noslēpt neizpratni par ringā notiekošo.

Interesanti, ka Čečenijas medijos tika ziņots, ka Adams savam sāncensim neesot atstājis nekādas cerības.

Groznijas pusei par notikušo ir pavisam cits viedoklis, kā laikrakstā “Čečņa Segodņa” pavēstījis parlamenta priekšsēdētājs Magomeds Daudovs, Adams ir gatavs vēlreiz apliecināt savu pārākumu ringā.

Augstā amatpersona izrādās arī īsts jauniešu boksa pārzinātājs un apgalvo, ka amatieru bērnu boksā, lai fiksētu nokdaunu nav nepieciešams sagaidīt, lai kāds nokrīt vai sāk grīļoties. “Atskaite var sākties pēc tam, kad izdarīts precīzs un spēcīgs sitiens. Pēc cīņas tiesneša sacītā, lēmums sākt atskaiti tika pieņemts, ieskatoties Bitirova acīs, kurās bija jaušams, ka jaunais bokseris zaudējis spēju orientēties.

Čečenijas parlamenta vadītājs norāda, ka cienīti un pazīstami tiesneši cīņas arbitra rīcību novērtējuši kā profesionālu, jo galvenais ir bērnu veselība.

Jau vēstīts, ka pēc cīņas “Ahmat” kluba pārstāvi ar uzvaru sveica viņa kluba biedrs, pasaules čempions pussmagajā svarā Arturs Beterbijevs.

Kā vēsta Krievijas preses, šis gads Adamam Kadirovam līdz šim bijis ļoti veiksmīgs, jo februārī viņš uzvarēja savās mūžā pirmajās vēlēšanās, kļūstot skolēnu pašpārvaldes prezidentu republikas pirmās līdera Ahmata Kadirova (Ramzana tēva un Adama vectēva) vārdā nosauktajā izglītības centrā. Savukārt pērn viņš debitēja aktiera lomā pazīstamajā turku seriālā “Ertugruls atdzimšana”.