foto: LETA
Samoilovs/Šmēdiņš četru zvaigžņu turnīrā Kankunā iekļūst ceturtdaļfinālā
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Citi sporta veidi
2021. gada 18. aprīlis, 23:31

Samoilovs/Šmēdiņš četru zvaigžņu turnīrā Kankunā iekļūst ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmdien Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā Kankunā iekļuva ceturtdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas duets pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 2-0 (23:21, 21:13) uzvarēja brazīliešus Andrē Lojolu Šteinu/Žeorži Vanderleju no Brazīlijas, kuriem bija piešķirts 14.numurs.

Otrajā izslēgšanas turnīra spēlē jeb astotdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (17:21, 21:19, 15:13) sīvā cīņā pieveica itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuriem bija piešķirts 15.numurs.

Naktī uz otrdienu Latvijas duets ceturtdaļfinālā spēkosies ar austriešiem Martinu Ermakoru un Moricu Pristaucu-Telsnigamu, kuri pamatturnīrā izlikti ar 23.numuru.

Jau ziņots, ka F grupas pirmajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā saņēmuši 11.numuru, ar 1-2 (21:17, 19:21, 14:16) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam un Teiloram Krebam, kuri izsēti ar ceturto numuru.

Otrajā mačā viņi ar 2-1 (21:15, 18:21, 15:12) pieveica norvēģus - Hennriku Molu un Matīasu Berncenu, kuri izsēti ar 27.numuru, ieņemot trešo vietu grupā.

Tikmēr Anastasija Kravčenoka un Varvara Brailko piektdien zaudēja pirmajā kvalifikācijas kārtā un nepārvarēja atlasi. Otrajā posmā Kravčenoka jau spēlēs kopā ar savu ierasto partneri Tīnu Graudiņu.

Turnīrā nepiedalās Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, jo Pļaviņam konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Meksikā no 16. līdz 20.aprīlim norit viens no kopumā trim tur paredzētajiem Pasaules tūres četru zvaigžņu posmiem. Otrais posms Meksikā gaidāms no 22. līdz 26. aprīlim, bet trešais - no 28.aprīļa līdz 2.maijam.

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka Latvijai jau nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Samoilovs/Šmēdiņš sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā Dohā izcīnīja dalītu piekto vietu, bet Pļaviņš/Točs turnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās