foto: www.imago-images.de/Scanpix
Vai pamatotas bažas, ka mūsu labākā slēpotāja Eiduka, paliks bez savas treneres
Polijas slēpošanas leģenda divkārtējā olimpiskā čempione Justīna Kovaļčika.
Citi sporta veidi
2021. gada 31. marts, 16:04

Vai pamatotas bažas, ka mūsu labākā slēpotāja Eiduka, paliks bez savas treneres

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka varēs turpināt sadarbību ar savu līdzšinējo treneri, titulēto polieti Justini Kovaļčiku, aģentūrai LETA atklāja sportiste.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bijusī distanču slēpotāja un tagadējā trenere Kovaļčika pagājušajā nedēļā tika apstiprināta Polijas Biatlona federācijas sporta direktores amatā. Polijas mediji ziņoja, ka tādējādi Kovaļčika vairs nestrādās ar Polijas distanču slēpošanas izlasi, taču jaunais amats netraucēs viņai sadarboties ar sportistēm individuāli.

"Sadarbība turpināsies, taču viņa vairs tik bieži nevarēs strādāt ar mani klātienē un būt klāt treniņnometnēs. Līdz ar to būs darbs vairāk ar citu treneri, taču viņas prombūtni neizjutīšu kā lielas izmaiņas," skaidroja Eiduka.

Gatavojoties olimpiskajai sezonai, Eidukai būs treniņnometnes augstkalnē un Polijas slēpotāju bāzē Zakopanē.

"Vasarā noteikti pāris nedēļas vajadzēs pavadīt uz sniega, tāpat arī oktobrī, kad būtībā sāksies sezona. Šosezon ļoti labi ir tas, ka uz sniega varu trenēties līdz pat aprīlim, tā kā viss ir izdarīts, kā vajag. Svarīgi, lai pauze nebūtu tik ilga," atzīmēja distanču slēpotāja.

Pēc Pasaules kausa beigām daudzviet Eiropā notiek Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa mači un nacionālie čempionāti, bet Eiduka izvēlējās sezonas beigās aizvadīt treniņus Jakušicē, Polijas rietumos.

"Bija variants piedalīties sacensībās Skandināvijā, taču tajās valstīs ir stingri ierobežojumi attiecībā uz iebraucējiem un ir laiks jāpavada pašizolācijā. Tomēr galvenais plāns bija doties uz Poliju, kopā ar komandas biedrenēm atslēpoties un pēc tam atgriezties mājās," stāstīja Eiduka.

Pērnvasar Eiduka Madonā startēja Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā, bet 2019. gada vasarā Norvēģijā spēkojās prestižā biatlona festivāla rollerslēpošanas sacensībās. Šīs vasaras plānos gan pagaidām nav ieplānoti kādi augstas raudzes mači.

"Ar rollerslēpošanu neaizraujos, lai gan tā aizņem lielu daļu no mana treniņu procesu. Sacensību virzienā neskatāmies. Ja piedalās sacensībās, tad tas ir pavisam cits sporta veids un prasa lielus ieguldījumos rolleros, gultņos un visā pārējā. Labāk to finansējumu pataupu ziemai, nevis ieguldu vasarā," uzsvēra Eiduka.

21 gadu vecā Eiduka aizvadītajā sezonā sasniedza vairākas jaunas virsotnes Latvijas distanču slēpošanas vēsturē. Eiduka ir vēsturē pirmā Latvijas distanču slēpotāja, kas sieviešu konkurencē pieveikusi prestižo "Tour de Ski" tūri. Tāpat viņa ir pirmā latviete, kura "Tour de Ski" seriālā kādā no posmiem ieslēpojusi pirmajā desmitniekā, turklāt paveicot to smagajā pēdējā etapā, kā arī pirmā, kura kopvērtējumā iekļuvusi pirmajā trīsdesmitniekā.

Kovaļčikas slēpošanas kluba rindas latviete papildināja pirms 2019./2020.gada sezonas. Viņas trenere Kovaļčika ir divkārtēja olimpiskā čempione, divkārtēja pasaules čempione un četrkārtēja Lielā kristāla globusa ieguvēja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās