foto: AP/Scanpix
Porziņģis pēc sekmīgā snieguma "Mavericks" uzvarā slavē komandas paveikto
Kristaps Porziņģis aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm sezonā.
Basketbols
2021. gada 25. marts, 12:12

Porziņģis pēc sekmīgā snieguma "Mavericks" uzvarā slavē komandas paveikto

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis Dalasas "Mavericks" trešdien izcīnītajā uzvarā izceļ komandas spēli.

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdien guva 29 punktus un palīdzēja "Mavericks" komandai viesos ar rezultātu 128:108 (30:33, 26:22, 32:18, 40:35) pārspēt Minesotas "Timberwolves".

"Šajā mačā bija laba bumbas kustība, katram spēlētājam ieliekot savu artavu. Spēles gaitā kļuvām enerģiskāki un rezervisti veiksmīgi pieslēdzās spēlei. Tā bija ķēdes reakcija," pēc mača stāstīja Porziņģis.

Otrs rezultatīvākais spēlētājs ar 21 punktu bija Tims Hārdevejs. Džeilens Bransons guva 16 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem, bet vienības līderis Luka Dončičs šajā reizē samierinājās ar 15 punktiem jeb aptuveni divas reizes mazāk nekā vidēji sezonā.

"JB vienmēr paveic lielu darbu - ir agresīvs un uzbrūk grozam. Tims arī aizvadīja lielisku maču, jo īpaši spēles beigās, kad realizēja svarīgus metienus. Viņš vienmēr ir enerģisks un ar savu balsi palīdz sapurināties spēlei aizsardzībā. Visi pārējie pieslēdzās - tas bija komandas sniegums," skaidroja Porziņģis.

"Timberwolves" vienībā 29 punktu, 18 no tiem ceturtajā ceturtdaļā, guva debitants Entonijs Edvardss. Kopā ar Porziņģi 2015. gada draftā izvēlētais Karls Entonijs Taunss iemeta 22 punktus.

"Taunss ir lielisks un supertalantīgs spēlētājs. Apturēt viņu ir jebkura pretinieka izaicinājums. Domāju, ka paveicam tīri labu darbu, spēlējot pret viņu," uzsvēra Latvijas basketbolists.

"Mavericks" ar 23 uzvarām 42 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Timberwolves" ar desmit panākumiem 44 cīņās ir 15.pozīcijā un ieņem pēdējo vietu visā līgā.

Dalasieši piektdien mājās uzņems Domanta Saboņa pārstāvēto Inidānas "Pacers", bet turpinājumā dosies piecu izbraukuma spēļu sērijā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.