foto: AP/Scanpix
Ovečkins pakāpies uz sesto vietu NHL visu laiku labāko snaiperu sarakstā
Aleksandrs Ovečkins.
Hokejs
2021. gada 17. marts, 11:26

Ovečkins pakāpies uz sesto vietu NHL visu laiku labāko snaiperu sarakstā

Jauns.lv / LETA

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva savus 718.vārtus karjerā, kas starp līgas labākajiem snaiperiem viņu ierindo sestajā pozīcijā.

Vašingtonas "Capitals" mājās ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pārspēja Ņujorkas "Islanders", pārtraucot viesu komandas deviņu uzvaru sēriju.

Ovečkins vēsturisko "golu" iemeta otrā perioda 16.minūtē, realizēdams skaitlisko vairākumu. Šie bija kārtēji Ovečkina vārti, kurus viņš guvis no sava "ofisa" jeb iemetiena apļa, partnera iepriekš piespēlēto ripu nemaz neapstādinot.

Krievijas hokejists 718 vārtus guvis 1177 spēlēs. Tikai pieci hokejisti karjeras laikā guvuši vairāk vārtus par Ovečkinu - Marsels Dions (731), Brets Hals (741), Jaromirs Jāgrs (766), Gordijs Hovs (801) un Veins Greckis (894).

Ovečkins otrdien apsteidza slaveno Filu Espozito, kura apsveikums pēc vēsturiskā panākuma tika atskaņots uz "Capitals" arēnas video kuba.

Niklass Bekstrēms un Ovečkins spēli noslēdza ar 1+1, bet vienīgos "Islanders" vārtus guva Olivers Valstrēms.

Citā spēlē Kolorādo "Avalanche" savā laukumā ar 8:4 (2:4, 2:0, 4:0) sagrāva Anaheimas "Ducks".

Nazems Kadri uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, trīs piespēles nopelnīja Devons Teivzs, bet 1+1 iekrāja Samuels Džirārds, Mikko Rantanens, Andrē Burakovskis un Brendons Sāds. Anaheimas komandā Edams Henriks guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, bet par vienu piespēli mazāk nopelnīja Trojs Terijs.

Tikmēr Dalasas "Stars" mājās ar 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 1:2) "bullīšos" zaudēja Stenlija kausa ieguvējai Tampabejas "Lightning".

Viktors Hedmans šajā spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kas viņam bija 500.punkts NHL karjerā. Vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Breidens Points, kurš arī realizēja uzvaru nesošo "bullīti". Dalasas komandā 1+1 Džeimijam Benam un Miro Heiskanenam, kamēr ar divām piespēlēm atzīmējās Džo Pavelskis un Džeisons Robertsons.

Visbeidzot Minesotas "Wild" savā laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Arizonas "Coyotes". Uzvarētāju labā precīzus metienus izpildīja Matss Dzukarello, Džerets Spurdžeons un Raiens Hartmens.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Teodors Bļugers otrdien savainojuma dēļ nepiedalījās NHL spēlē, kurā viņa pārstāvētā komanda Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja zaudējumu.

"Penguins" mājās ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Bostonas "Bruins", pārtraucot sešu uzvarētu spēļu sēriju.

Kā pēcspēles preses konferencē atklāja Pitsburgas komandas galvenais treneris Maiks Salivans, Bļugers guvis ķermeņa augšdaļas savainojumu, kas viņam laukumā doties liegs nenoteiktu laiku. Treneris norādīja, ka varētu paiet vairākas nedēļas līdz Bļugers atkal būs atpakaļ ierindā.

"Penguins" ar 37 punktiem 29 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu.

Tikmēr Bufalo "Sabres", kas šosezon spēlē bez savainotā Zemgus Girgensona, viesos ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) piekāpās Ņūdžersijas "Devils", piedzīvojot 12. zaudējumu pēc kārtas.

Bufalo vienība šosezon 28 spēlēs nopelnījusi 16 punktus un Austrumu divīzijā ieņem pēdējo jeb astoto pozīciju.

"Sabres" šosezon uzvarējusi tikai sešās spēlēs un, visticamāk, arī šogad paliks bez spēlēšanas Stenlija kausā. Desmit gadi pēc kārtas bez "play-off" būs atkārtots negatīvs rekords NHL.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.