foto: Edijs Pālens/LETA
Ābols pagarina līgumu ar "Orebro" komandu
Rodrigo Ābols šosezon SHL čempionātā aizvada savu karjeras labāko sezonu, jo 44 spēlēs izcēlies ar 19 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.
Hokejs
2021. gada 15. marts, 13:22

Ābols pagarina līgumu ar "Orebro" komandu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Rodrigo Ābols Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) komandā "Orebro" spēlēs līdz 2022./23.gada sezonas beigām, pirmdien paziņoja klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komanda savā mājaslapā ziņo, ka Ābols ar savu sniegumu izpelnījies vietējo līdzjutēju mīlestību, kā arī ir kļuvis par vienu no "Orebro" līderiem, tādēļ sadarbību nolemts pagarināt līdz 2022./23.gada sezonai.

"Orebro" vēsta, ka interese par Ābolu bijusi arī no citiem ārzemju klubiem.

Ābols šosezon SHL čempionātā aizvada savu karjeras labāko sezonu, jo 44 spēlēs izcēlies ar 19 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. Viņš ir komandas labākais snaiperis un ieņem trešo vietu nopelnītajos punktos.

"Esmu neizsakāmi priecīgs, ka mums komandā izdevās noturēt Rodrigo. Uzskatu, ka viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem visā līgā. Visnotaļ ļoti svarīgs spēlētājs mūsu komandā," teica sporta menedžeris Niklass Jūhansons. "Viņš vienmēr smagi strādā laukumā un ir jūtams pienesums uzbrukumā. Kopš Ābols ir "Orebro", viņš lieliskā līmenī apguvis zviedru valodu un arī progresējis laukumā."

Pats Ābols sarunā ar kluba preses dienestu atklāja, ka viņam un arī sievai Paulai patīk pilsēta. Tāpat Ābols priecājās, ka "Orebro" komandā viņam izdevies kļūt par labāku hokejistu.

Visu laiku labākais Latvijas hokejistu sniegums Zviedrijas augstākajā līgā ir Aleksandram Beļavskim, kurš 2000./2001.gada sezonā guva 21 vārtus.

"Orebro" ar 84 punktiem 49 spēlēs Zviedrijas čempionātā ieņem ceturto vietu. Līdz regulārā čempionāta beigām palikuši trīs mači.

Janvārī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" ievietoja Ābolu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kura latvieti neizvēlējās neviena cita NHL vienība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās