foto: Ekrānuzņēmums
Ābols ar 1+2 palīdz "Orebro" izcīnīt graujošu uzvaru
Ābols šosezon 43 spēlēs guvis 18 vārtus un 15 reizes rezultatīvi piespēlējis.
Hokejs
2021. gada 13. marts, 20:21

Ābols ar 1+2 palīdz "Orebro" izcīnīt graujošu uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols sestdien guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja Zviedrijas hokeja čempionāta (SHL) spēlē, viņa pārstāvētajai "Orebro" komandai svinot pārliecinošu panākumu savā laukumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Orebro" hokejisti mājās ar 7:1 (3:0, 3:0, 1:1) pārspēja "Oskarshamn" komandu.

Latviešu hokejists ar gūtajiem vārtiem izcēlās 27.minūtē, kad panāca 5:0 mājinieku labā. Savukārt rezultatīvas piespēles viņam sesto un septīto komandas vārtu guvumā. Pirmajā no tiem viņš vairākumā piespēlēja Bornas Renduliča vārtu guvumā, bet pēdējos vārtos pēc Renduliča piespēles izvirzīja vārtu gūšanas pozīcijā Niku Ebertu.

"Orebro" uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā piecreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 60% iemetienu un iekrāja +/- rādītāju +2.

Pa divām iemestām ripām un rezultatīvai piespēlei šajā mačā nopelnīja Eberts, Renduličs un Robins Kovāčs.

Ābols šajā sezonā 43 spēlēs guvis 18 vārtus un 15 reizes rezultatīvi piespēlējis. Viņš ir savas komandas labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais hokejists.

"Orebro" ar 84 punktu 48 spēlēs Zviedrijas čempionātā ieņem ceturto vietu. Līdz regulārā čempionāta beigām palikuši četri mači.

Janvārī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" ievietoja Ābolu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kura latvieti neizvēlējās neviena cita NHL vienība.