Hokejs
2021. gada 12. marts, 07:51

Merzļikins un "Blue Jackets" nenotur trīs vārtu pārsvaru un zaudē papildlaikā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc traumas izdziedēšanas atgriezās ar pieciem ielaistiem vārtiem un zaudējumu papildlaikā.

Latvijas hokejista pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība mājās ar 4:5 (0:0, 2:1, 2:3, 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers", kas dienu iepriekš bija pārāka ar 4:2.

Merzļikins, kurš pleca traumas dēļ nebija spēlējis kopš 20.februāra, ceturtdien "Blue Jackets" vārtos atvairīja 27 no 32 metieniem un tvēra 84,4% raidījumu.

foto: AP/Scanpix
Merzļikinam neveiksmīga izrādījās trešā trešdaļa, kad īsā laikā trīsreiz bija spiests kapitulēt. Kopumā mačā Elvis atvairīja 27 no 32 metieniem.

Pēc "sausā" aizvadītām pirmajām 20 minūtēm mājinieki līdz otrā perioda vidum bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru, ko sestajā un 11.minūtē paveica OIivers Bjorkstrands. Trīs minūtes līdz otrā perioda beigām 1:2 panāca Patriks Hornkvists.

Trešā perioda ceturtajā minūtē Patriks Laine realizēja skaitlisko vairākumu un pārtrauca septiņu spēļu sēriju, kurā viņam nebija izdevies gūt punktus. Nepilnu pusotru minūti vēlāk trīs vārtu pārsvaru nokārtoja Makss Domi.

Lai arī šķita, ka Merzļikins jau kaldinājis komandas uzvaru, atlikušajā laikā Latvijas vārtsargs trīsreiz bija spiests kapitulēt. Perioda septītajā minūtē Raiens Lombergs no tuvas distances prata ripu vārtos raidīt, tai atrodoties gaisā, Ovens Tipets sešas minūtes vēlāk aizsarga aizsegā panāca 3:4, taču ceturtos vārtus Merzļikins pēc Aleksandra Barkova metiena zaudēja piecas minūtes pirms mača beigām.

Uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē iemeta Frenks Vatrano, kurš bija pirmais pie Merzļikina atsistās ripas.

Sestdien "Blue Jackets" tiksies ar Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" ar 26 punktiem 28 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.