foto: imago images/Bildbyran
Vieglatlēte sūdzas, ka olimpisko spēļu kalendāra dēļ sarūk viņas cerības uzvarēt vairākās disciplīnās
Šona Millere-Uibo
Sporta zvaigznes
2021. gada 11. marts, 21:04

Vieglatlēte sūdzas, ka olimpisko spēļu kalendāra dēļ sarūk viņas cerības uzvarēt vairākās disciplīnās

Jauns.lv / LETA

Bahamu salu pārstāve un Igaunijas desmitcīņnieka Maicela Uibo sieva Šona Millere-Uibo pārmetusi Tokijas spēļu vieglatlētikas disciplīnu kalendāra plānošanu, kas var mazināt viņas cerības kļūt par pirmo skrējēju 25 gadu laikā, kura olimpiskajās spēlēs uzvar gan 200, gan 400 metru distancē, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Plānots, ka šī gada Tokijas spēlēs 400 metru pusfināli sievietēm notiks divas dienas pirms fināla, kamēr vīriešu sacensībās pa vidu ir papildu diena.

200 un 400 metru skrējienu pārklāšanās nozīmē arī to, ka Millerei-Uibo, kura pirms pieciem gadiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu 400 metros, būs jāskrien pa divām reizēm divas dienas pēc kārtas, ja viņa vēlēsies uzvarēt abās disciplīnās, kamēr vīriešiem divreiz vienā dienā nāksies skriet tikai vienreiz.

26 gadus vecā sportiste, kuras mērķis ir atkārtot Maikla Džonsona, Marī Žozē Perekas un Valērijas Brisko-Huksas sasniegumu, pavēstīja, ka Bahamu salu olimpiskās komitejas lūgums grozīt sacensību grafiku ir noraidīts.

"Lai kā es gribētu jaunu titulu 200 metros, es arī gribu aizstāvēt savu pašreizējo olimpisko titulu," Millere-Uibo sacīja sarunā ar dienas laikrakstu "The Times".

"Puišiem abas šīs disciplīnas vienā dienā nesaskaras, un tāpēc viss, ko mēs lūdzām, bija iespēja pēc līdzīga kalendāra."

"Turklāt puišiem būs divu dienu pārtraukums starp 400 metru pusfinālu un finālu, kamēr mums starpā ir tikai diena. Ja viņi to pašu piedāvātu meitenēm, tas būtu labi," viņa salīdzina sacensību grafikus.

Millere-Uibo saka, ka gandrīz noteikti ignorēs 400 metrus, pārorientējot uzmanību uz īsāko distanci un iespējamo cīņu ar britu sprinteri Dinu Ešeri-Smitu. "Viņa ir bīstama konkurente," sacīja Millere-Uibo. "Domāju, ka mēs abas liksim konkurentei rādīt labāko sniegumu."

Milleres-Uibo komentāri atskanēja vien dažas dienas pēc tam, kad Pasaules Vieglatlētikas asociācija paziņoja par savu apņemšanos "vēl vairāk veicināt meiteņu un sieviešu lomu" sportā.