foto: AP/Scanpix
NBA nolemj vienu no "Timberwolves" līderiem Bīzliju diskvalificēt uz 12 spēlēm
Maliks Bīzlijs pašlaik aizvada savu karjeras labāko sezonu, tomēr komandas panākumi ir ļoti pieticīgi.
Basketbols
2021. gada 26. februāris, 14:33

NBA nolemj vienu no "Timberwolves" līderiem Bīzliju diskvalificēt uz 12 spēlēm

Jauns.lv / LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) par draudu izteikšanu, pavēršot ieroci pret personām, uz 12 spēlēm diskvalificējusi Minesotas "Timberwolves" spēlētāju Maliku Bīzliju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušā gada rudenī Bīzlijs Plimutā pie savas mājas vicinājies ar ieroci to pavēršot gan pret grūtnieci, gan viņas vīru, gan arī meiteni pusaudžu vecumā, izsakot šīm personām draudus.

Bīzlijam par šo nodarījumu būs jāveic sabiedriskais darbs 120 stundu apjomā vai arī biežāk laika nāksies pavadīt mājās, kur viņu pieskatīs tiesībsargājošās iestādes.

Basketbolistam pirmā izlaistā spēle būs jau sestdien, kad "Timberwolves" tiksies ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". Ja spēļu kalendāru neietekmēs Covid-19, Bīzlijs laukumā varētu atgriezties 27. martā.

Kāds situācijai pietuvināts avots norādīja, ka šajā laika posmā Bīzlijam būs ļauts trenēties kopā ar komandu.

Minesotas komandas prezidents Gērsons Rosas publicētajā paziņojumā norādīja, ka vienība pilnībā atbalsta NBA lēmumu.

Bīzlijs šogad aizvada savu labāko sezonu karjerā. Viņš vidēji spēlē līdz šim guvis 20,5 punktus un tālmetienus izpilda ar 41% realizāciju.

Lai arī incidents notika pagājušajā gadā, Minesotas komanda starpsezonā ar Bīzliju parakstīja jaunu četru gadu līgumu par 60 miljoniem ASV dolāru. Komandai būs iespēja izvēlēties, vai tā vēlas basketbolistu nodarbināt arī ceturtajā līguma gadā.

Bīzlijam sākotnēji arī draudēja sods par atrašanos narkotisko vielu iespaidā, bet vēlāk nolemts viņam piemērot trīs gadu probācijas periodu, kura laikā viņš nedrīkstēs lietot alkoholu vai narkotiskās vielas. Tāpat zināms, ka NBA pirms lēmuma paziņošanas vēlējās iepazīties ar Bīzlija lietas materiāliem. Situācijai pietuvināts avots portālam "Star Tribune" atklāja, ka NBA apžēloja basketbolistu un nepiešķīra vēl bargāku sodu.

9.februārī, kad tika paziņots spriedums, Bīzlijs norādīja, ka pieļāvis lielu kļūdu un patiesi nožēlo izdarīto.

Atgadījuma dienā Plimutā notika māju apskatīšanas pasākumi, kā rezultātā arī Bīzlija dzīvesvieta tika iekļauta apmeklējamo māju katalogā.

"Timberwolves" šosezon 33 spēlēs izcīnījusi vien septiņas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem pēdējo jeb 15.vietu. Minesotas vienība ir vājākā visā līgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās