foto: EPA/Scanpix
"Australian Open" tuvākās dienas notiks bez skatītājiem
"Australian Open" sieviešu sacensību uzvarētājas trofeja.
Basketbols
2021. gada 12. februāris, 14:38

"Australian Open" tuvākās dienas notiks bez skatītājiem

Jauns.lv / LETA

No sestdienas Austrālijas atklātajā čempionātā skatītājiem nebūs ļauts klātienē apmeklēt spēles, jo Viktorijas štatā noteikta piecu dienu ārkārtējā situācija, ziņo organizatori.

Šonedēļ Austrālijā ar ierobežotu skatītāju skaitu sākās šīs sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs. Jau pirms tā sākuma trim personām ceļā uz Austrāliju noteica saslimšanu ar Covid-19, kas nedaudz mainīja izolācijas plānus vairākiem tenisistiem, kuri atradās organizatoru nodrošinātajās viesnīcās.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon
33

Pirmdien turnīrs sākās bez aizķeršanās, taču jau piektdien Viktorijas štata vadība paziņoja, ka no sestdienas apkaimē ir izsludināta ārkārtējā situācija. Šī iemesla dēļ skatītājiem nebūs ļauts klātienē vērot turnīra spēles, bet sacensību norise nav apdraudēta.

Ārkārtējās situācijas sākums noteikts piektdienas pusnaktī.

Pagaidām plānots, ka skatītāji tribīnēs nebūs redzami nākamās piecas dienas, taču pastāv arī iespēja, ka atlikušās turnīra spēles aizritēs bez līdzjutēju atbalsta.

Organizatori publicētajā paziņojumā norādījuši, ka faniem būs iespēja atgūt naudu, kas iztērēta par spēlēm nākamo piecu dienu periodā.

Jau ziņots, ka abas Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Austrālijā zaudējumus piedzīvoja jau pirmajā kārtā.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz 21.februārim.